2018-12-13 19:54


Vocea străzii la Cotroceni: Preşedintele va veni în piaţă

 |  15:47
Vocea străzii la Cotroceni: Preşedintele va veni în piaţă

20 de reprezentanţi ai societăţii civile, medici, jurnalişti, cântăreţi şi membri ai ONG-urilor au mers la Cotroceni cu revendicările străzii ca mandat pentru discuţii.

Iată declaraţiile principalilor actori ai dialogului de la Cotroceni cu preşedintele Iohannis:

Mihai Dragoş- “Toţi am transmis că nu suntem reprezentanţii pieţii. Este nevoie în primul rând ca Iohannis să nu uită că există riscuri ca o tragedie să se repete. Vrem ca: În Guvern să nu fie persoane cercetate penal, traseişti; Un candidat independent să poată să ajungă pe liste; CNA, CES, Avocatul poporului nu ne reprezintă.

Nicuşor Dan- “Nu trebuie să ne grăbim să alegem un premier, trebuie să avem un acord politic pe nişte teme la care oamenii din piaţă să participe.”

Dragoş Slăvescu, medic chirurg- "Personalul medical vrea schimbarea sistemului, am precizat că avem nevoie de demnitate, adevăr şi conştiinţă. Corupţia financiară şi corupţia morală sunt principalele probleme. Ne trebuie legi cu răspundere personală pentru fiecare domeniu în parte."

Sorin Ioniţă, expert Forum: “10 puncte am transmis, ele sunt fezabile, să pună un premier foarte bun pentru stradă, a guverna cu actualul Parlamentul este inacceptabilă. Preşedintele va veni în piaţă. Dacă mai venim aici, să fim reprezentanţii

Liviu Mihaiu: “A fost o discuţie excepţională. Am cerut ce am cerut mereu din 1989: depolitizarea statului, reforma radicală a statului, cazul Avocatul Poporului. L-am rugat să facă din societatea civilă un partener oficial, şi nu unul de catastrofă. Preşedintele ne-a spus să ne implicăm şi că ne va lua partener şi să aducem o altă clasă politică. Ne-a invitat să intrăm în partide."

Alexandru Pândaru, student- "Preşedintele ne-a spus că încă nu s-a decis între un Guvern tehnocrat cu acest Parlament sau alegeri anticipate."

Tudor Benga- "I-am transmis preşedintelui: strada este mult mai deşteaptă decât cred politicienii. Piaţa are nevoie să fie respectată. Iohannis înţelege că acum e mai mult decât o schimbare de Guvern. I-am transmis că e singurul care mai are legitimitate din clasa politică."


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-06

TAGURI: cotroceni, preşedintele, opinia publică, liviu mihaiu, sorin ionita,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...