2017-01-18 14:47

EVENIMENT


Vocea care imită VIP-uri s-a ales cu un nou dosar penal. Escrocul Varga Romi a fost trimis în judecată

 |  19:55
Vocea care imită VIP-uri s-a ales cu un nou dosar penal. Escrocul Varga Romi a fost trimis în judecată

Escrocul cu o mie de voci, aşa cum este cunoscutdeja Varga Romi, cel care suna diverse persoane, imitând vocea unor personalităţi,în schimbul obţinerii prin fraudă a unor sume de bani, a fost trimis în judecată,la începutul acestei luni, de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală dinParchetul General. Arestat într-o altă cauză, escrocul este acuzat de aceastădată, pe lângă săvârşirea unor fapte de înşelăciune, şi de nerespectarea uneihotărâri judecătoreşti.

Potrivit anchetatorilor, din probeleadministrate în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit faptul că, înperioada martie-mai 2010, Varga Romi a înşelat mai multe persoane juridice, dela care pretindea, folosindu-se de o situaţie neconformă adevărului, sumecuprinse între 500 de lei şi 20.000 de euro. „Deşi avea interdicţie de a seafla în municipiul Bucureşti, acesta şi-a deschis, la o sucursală a unei băncicomerciale, conturi în lei şi valută în care persoanele vătămate erau îndrumatesă vireze anumite sume de bani sub pretextul unor contracte de sponsorizare saude mecenat”, susţin procurorii care au instrumentat dosarul.

Contracte desponsorizare trimise prin fax

Pentru a-şi pune în aplicare planurile,inculpatul recurgea, de cele mai multe ori, la contactarea telefonică(ori prin alte mijloace de comunicare, SMS, e-mail etc.) a persoanelor vătămate(persoane juridice) şi, prin atribuirea unei identităţi false, le prezenta osituaţie neconformă cu realitatea, determinând părţile vătămate să plătească încontul său diferite sume de bani. Astfel, inculpatul îşi modifica vocea,imitând o voce feminină, şi sub identitatea unor persoane publice (Nadia Constantinescu,Nadia Comăneci, Angela Similea), sub pretextul ajutării unor studenţi, solicitao „sponsorizare” ce urma a fi folosită pentru plata cazării în căminulstudenţesc. După acceptul societăţilor comerciale contactate, acesta trimiteape fax un exemplar al contractului de sponsorizare sau de mecenat în vedereasemnării. Cercetărileau fost efectuate în cauză cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de InvestigaţiiCriminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Dosarul a fostînaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sector 6 Bucureşti.

Mod deoperare similar

În anul 2003,la numai un an după cea fost arestat, pentru că a încercat să obţină beneficii din partea unorinstituţii sau demnitari, pretinzând că este soţia fostului preşedinte alRomâniei Emil Constantinescu, Varga Romia sunat la sediul unei firme din Capitalăşi, distorsionându-şi vocea, s-a prezentat drept Nadia Constantinescu,solicitând ajutor pentru un tânăr student care nu îşi poate achita taxele la căminulstudenţesc. Convinsă, femeia care a răspuns la telefon s-a întâlnit cu Varga la punctul de lucru alfirmei, unde i-a dat cinci milioane de lei vechi. Modul de operare este unulidentic în faptele escrocului. În anul 2002, Varga Romi a fost reţinut de poliţiedupă ce a pretins că este reprezentant al unor persoane publice, miniştri saufundaţii, pentru a obţine de la instituţii de stat şi private diverse sume debani. El a fost reţinut pentru înşelăciune în momentul în care s-a prezentat launa din firme pentru a ridica banii ceruţi.

Din centrul de plasament, direct în topulescrocilor din Bucureşti

Romi Varga provine dintr-o familie cu maimulţi copii şi a fost internat în mai multe centre de plasament. În noiembrie1999, el a părăsit casa de copii şi a primit o locuinţă socială în oraşul OţeluRoşu. De aici, a plecat spre Bucureşti, unde a început să apeleze telefonicdemnitari şi instituţii ale statului, cerând să fie ajutat cu diferite sume debani. Astfel, el a apelat la Banca Naţională a României, susţinând că vine dinpartea Nadiei Constantinescu, şi că intervine în favoarea unui sprijinfinanciar pentru Varga Romi. Individul s-a prezentat de mai multe ori la reşedinţapreşedintelui Senatului, unde a susţinut că vine din partea ministrului sănătăţiişi, ulterior, din partea ministrului integrării europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18

Mai multe imagini:
Vocea care imită VIP-uri s-a ales cu un nou dosar penal. Escrocul Varga Romi a fost trimis în judecată
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image