2017-01-21 21:45

EVENIMENT


Vom avea o recesiune mai grea decât în anii ‘30

 |  19:12
Vom avea o recesiune mai grea decât în anii ‘30

Un fost ministru al finanţelor din Olanda a avertizat că Europa ar intra într-o recesiune mai gravă decât cea din anii ’30 dacă zona euro s-ar destrăma, conform Reuters.

Gerrit Zalm, care şi-a câştigat o reputaţie de conservator fiscal, a spus că „vom avea o recesiune care va face anii ‘30 să pară nimic. Întreagă Europă se va fărâmiţa”, a declarat cel mai longeviv ministru de finanţe al Olandei, care a stat în funcţie timp de 12 ani.

Pe de altă parte, preşedintele Băncii Mondiale (BM), Robert Zoellick, avertizează că economia mondială intră într-o „nouă zonă periculoasă”, cu o creştere încetinită însoţită de slăbirea încrederii investitorilor.El a cerut Europei şi Statelor Unite să-şi rezolve problemele legate de datoria de stat şi a subliniat că preţurile ridicate ale alimentelor şi volatilitatea de pe bursele de mărfuri ameninţă cea mai vulnerabilă pătură a populaţiei planetei. „Criza financiară din Europa a devenit o criză a datoriilor de stat, cu implicaţii serioase pentru Uniunea Monetară, bănci şi competitivitatea unor ţări”, a arătat şeful BM.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image