2018-12-10 10:47


Wall Street se prăbuşeşte

 |  21:00
Wall Street se prăbuşeşte

Toţi indicii importanţi de pe Wall Street au deschis  luni în scădere, anunţă agenţia de ştiri Reuters, care titrează: "Wall Street se prăbuşeşte după retrogradarea SUA de către agenţia Standard&Poor's".

Bursade la New York a deschis în cădere abruptă.  Indicele Dow Jones s-a depreciat cu 2,67%, ajungând la valoarea de 11.138,69 puncte, în scădere cu 305,92 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente. Indicele Standard&Poor's 500 s-a depreciat cu 3,2%, ajungând la valoarea de 1.160,95 puncte, în scădere cu 38,43 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, iar indicele Nasdaq s-a depreciat cu 3,41%, ajungând la valoarea de 2.445,95 puncte, în scădere cu 86,46 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea ultimei şedinţe.

Bursele o iau la vale pe tot globul

În timp ce investitorii pierd zeci de milioane de dolari pe secundă, liderii mondiali caută măsuri de urgenţă. Bursele asiatice au terminat ziua "pe roşu", pieţele europene au trecut când pe verde, când pe roşu. Euro s-a depreciat faţă de dolarul american cu peste 0,7% şi a atins minimul zilei. Moneda europeană s-a depreciat până la 1,4148 dolari, potrivit Reuters, însă a revenit ulterior la 1,4178 dolari, în declin cu 0,7% faţă de şedinţa anterioară. Moneda europeană se afla deja sub presiune, după ce impactul pozitiv al achiziţiilor de obligaţiuni ale Italiei şi Spaniei de către Banca Centrală Europeană s-a redus, iar aversiunea faţă de risc a câştigat teren. Traderii au afirmat că BCE a cumpărat titluri ale Italiei şi Spaniei la deschiderea şedinţei bursiere din Europa, după ce a anunţat, duminică, că va implementa activ programul de achiziţii de obligaţiuni. Impactul deciziei S&P pe pieţele externe a fost limitat de avertizările anterioare ale agenţiei privind posibilitatea unei asemenea hotărâri, însă în cazul bursei din România,efectele au fost mai pronunţate, întrucât este o piaţă dominată de investitori pe termen scurt şi de lichiditate redusă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...