2019-01-24 04:51


Zăpada şi poleiul au dat peste cap România. La propriu

 |  20:17
Zăpada şi poleiul au dat peste cap România. La propriu

Condiţiile meteo au dat peste cap, ieri,circulaţia rutieră, în Capitală fiind înregistrate zeci de tamponări. Pe maimulte drumuri din ţară, poleiul şi-a făcut simţită prezenţa, mulţi şoferiajungând să „valseze” pe şosea. Acţiunea întârziată a drumarilor a fostîngreunată de ploaia mocănească, aceasta făcând ca materialul antiderapat să nuîşi facă efectul. Dacă la condiţiile meteo se adaugă şi neatenţia la volan,oboseala sau condusul sub influenţa alcoolului, avem toate cele necesareproducerii unor tragedii.

Nicinu s-a instalat bine iarna, că şoferii au deja bătăi de cap. Cei care nu şi-auechipat maşinile cu anvelope de iarnă au avut probleme în a păstra autoturismulpe şosea, în timp ce alţii au apăsat prea mult pedala de acceleraţie încondiţiile unui carosabil acoperit cu polei. De aici şi până la grave accidentede circulaţie sau tamponări nu a fost decât un pas.

Somnul,duşmanul şoferilor

UnTIR încărcat cu tablă zincată a intrat, ieri-dimineaţă, într-o casă din satulbistriţean Viile Tecii, după ce şoferul a adormit la volan, o cameră aimobilului fiind distrusă în urma impactului. Accidentul a avut loc pe DN15 A,şoseaua care leagă Bistriţa de judeţul Mureş. Potrivit poliţiştilor, şoferulTIR-ului, un bărbat de 21 de ani, a adormit la volan şi a intrat cu maşinaîntr-o casă nouă, din cărămidă, din satul Viile Tecii, distrugând o cameră încare nu se afla nimeni, proprietara locuinţei împreună cu o fetiţă fiind încamera alăturată. Femeia şi fetiţa nu au păţit nimic, în timp ce şoferul a fostrănit uşor şi transportat la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

S-aurăsturnat cu jeepul

Untânăr de 23 de ani, din Corund, a murit şi alţi trei au fost răniţi, tot ieri,după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea DN13 A,în judeţul Harghita. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita,Gheorghe Filip, a declarat că accidentul s-a petrecut în jurul orei 04.20, peDN13 A, după ce un tânărul care conducea un jeep nu a adaptat viteza într-ocurbă deosebit de periculoasă şi fără vizibilitate, a pierdut controlulvolanului şi maşina s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului. Potrivitsursei citate, tânărul şofer a murit pe loc, iar cei trei pasageri au fostrăniţi. Astfel, un tânăr de 27 de ani a fost rănit grav, iar ceilalţi doi, de24 şi 28 de ani, au suferit răni mai uşoare. Cei trei răniţi au fost internaţila Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, iar trupul neînsufleţit al şoferului afost depus la morgă pentru necropsie.

Spulberatde un şofer băut

Untaximetrist a murit, iar un alt bărbat a fost rănit după ce şoferul unuiautotursim BMW, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat unaccident rutier în care au fost implicate patru maşini. Potrivit ServiciuluiPoliţiei Rutiere Constanţa, accidentul a avut loc pe DN2 A, la ieşirea dinoraşul Ovidiu către Constanţa, în zona unui sens giratoriu. Astfel, BMW-ul a pierdutcontrolul volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit un taximetru ce sedeplasa regulamentar din sens opus. După impact, alte două maşini, care mergeauspre Constanţa, au fost implicate într-o tamponare. În urma accidentului,şoferul taximetrului, în vârstă de 31 de ani, a murit pe loc, iar un altconducător auto a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean deUrgenţă Constanţa. Pentru scoaterea şoferului decedat şi a celui rănit dinmaşinile avariate a fost necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare alInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţuluiConstanţa, acţiunea fiind finalizată în aproximativ o oră. Pe durata acesteia,traficul rutier în zonă s-a desfăşurat cu dificultate, pe o singură bandă,coloanele de maşini întinzându-se pe mai mulţi kilometri. Poliţiştii l-autestat pe şoferul vinovat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că acesta avea oalcoolemie de 0,65 la mie, bărbatul fiind transportat la spital pentrurecoltarea de probe biologice. El va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

Ploaia,gheaţa şi viteza

Ieri,în Capitală au avut loc, până la ora 18.00, câteva zeci de tamponări, dar nu cumult mai multe decât într-o zi obişnuită de trafic prin Bucureşti. Principalelecauze au fost gheaţa depusă şi necurăţată de pe autoturisme care a împiedicat vizibilitateaşoferilor şi viteza neadaptată în condiţiile unui carosabil ud. Aseară, înjurul orei 17.00, au avut loc două accidente în lanţ pe şoseaua de centurăîntre Otopeni şi Mogoşoaia. Un alt accident a avut loc pe Calea Giuleşti. Ocisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat. Şoferul a declarat că a pierdutcontrolul maşinii în condiţiile unui carosabil ud, iar maşina a intrat înbalans şi apoi s-a răsturnat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...