2018-11-20 23:47


Zeci de hectare de păşune şi lizieră afectată de incendii de vegetaţie dau mari bătăi de cap pompierilor

 |  23:05
Zeci de hectare de păşune şi lizieră afectată de incendii de vegetaţie dau mari bătăi de cap pompierilor

Aproape 100 de persoane se luptă de două zile cu incendiile de vegetaţie din jurul Reşiţei. Pompieri militari, pompieri voluntari, angajaţi ai Direcţiei Silvice şi simplii cetăţeni se luptă cu incendiile de vegetaţie care parcă au izbucnit la comandă în aceste zile cu cod galben de caniculă.

Un puternic incendiu de vegetaţie a izbucnit pe păşunea dar şi la poalele unei păduri din cartierul Câlnic, la marginea oraşului Reşiţa şi le-a dat emoţii mari localnicilor. Pompierii dar şi oamenii din zonă s-au luptat cu flăcările mai bine de zece ore pentru că riscul era imens. Au fost mai multe case şi sălaşe în pericol iar focul s-a apropiat ameninţător şi de o staţie de carburanţi.

Focul s-a aprins după-amiază, flăcările au cuprins rapid pădurea tânără, brazii şi o plantaţie de molid din apropiere. Pădurea care a ars este pe un deal în apropierea unui cartier din Reşiţa. Localnicii au păzit chiar şi gardul cimitirului de teamă că focul ar putea trece dincolo de el. Zona este încă supravegheată pentru că există riscul ca incendiul să repornească.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-10

GALERIE MEDIATAGURI: hectare, pasune, vegetatie, pompieri, resita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...