2019-01-23 07:27


Zeci de mineri de la Livezeni s-au blocat în subteran. Ortacii de la Lupeni şi Lonea protestează în curtea CEH din Petroşani

 |  10:22
Zeci de mineri de la Livezeni s-au blocat în subteran. Ortacii de la Lupeni şi Lonea protestează în curtea CEH din Petroşani

Zeci de mineri de la Livezeni s-au blocat în subteran, iar alţi peste o sută din schimbul I aflaţi încă în timpul serviciului au anunţat că vor rămâne în mină. De asemenea, ortacii de la Lupeni şi Lonea protestează în curtea CEH din Petroşani.

Liderul sindical de la Mina Livezeni, Adrian Ștefan Jurca, a precizat, că 24 de mineri din schimbul lV au rămas blocaţi în subteran, iar alţi o sută din schimbul l care se află în timpul programului de lucru au anunţat că nu vor ieşi din mină până când nu le vor fi soluţionate cererile privind salvarea locurilor de muncă.

“Aşteptăm întâlnirea cu ministrul Energiei şi vrem o soluţie pentru păstrarea locurilor de muncă”, a afirmat Adrian Ştefan Jurca.

La această oră, alţi aproape 300 de mineri de la Minele Lonea şi Lupeni s-au adunat în curtea CEH Petroşani şi aşteptă ca liderii lor să discute cu ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Primul care a declanşat greva foamei a fost liderul sindical de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, care miercuri se legase cu lanţurile de poarta de la EM Lonea.

La CEH Petroşani, joi este aşteptat ministrul Energiei, Andrei Gerea, la o discuţie cu conducerea unităţii şi cu liderii sindicali.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-28

TAGURI: zeci, mineri, livezeni, blocheaza, subteran, ortaci, lupeni, lonea, protesteaza, curte, ceh, petrosani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...