2017-01-23 02:37


Percheziţii vizând o evaziune fiscală de 20 de milioane de euro au loc în cinci judeţe

 |  09:52

Zeci de percheziţii vizând o evaziune fiscală de 20 de milioane de euro au loc, duminică dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Cluj, Hunedoara, Timiş şi Argeş. Autorităţile urmăresc un grup infracţional organizat, format din 34 de persoane.

În vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi fac 30 de percheziţii domiciliare - 13 în localitatea Strehaia, nouă în judeţul Hunedoara, patru în municipiul Cluj, trei în municipiul Timişoara şi una în judeţul Argeş.

Un comunicat DIICOT arată că liderii grupării, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat 50 de societăţi comerciale cu cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat. "Membrii grupării au înfiinţat în acest scop cinci societăţi comerciale, tip fantomă, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat urmare a activităţii infracţionale", potrivit DIICOT.

Din conturile societăţilor comerciale controlate de către cei doi, deschise la diverse unităţi bancare, erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării sumele de bani reprezentând contravaloarea operaţiunilor amintite. "Cu titlu de exemplu, numai pentru cinci dintre societăţile comerciale atrase de către învinuiţi s-au facturat mărfuri şi servicii în valoare totală de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), sumă ridicată în numerar de către învinuiţii Mihai Ion şi Mihai Fănel Daniel, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 2.400.000 de euro", conform DIICOT.

Prejudiciul cauzat este estimat la 20.000.000 de euro, iar la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi urmează să fie aduse pentru audieri 34 de persoane, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03

TAGURI: DIICOT, euro, percheziţii, StrehaiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

AU INSELAT SI LA CONSTANTA CU BANCILE-MIHAI DANIEL
26 Feb 2012

politia economica musamalizeaza cazul ptr ca sotia sef politie economica e director brd-tomescu-directorii brd-a ivascu,caratas,niculescu au dat credite astora milioane euro-acte fictive-spalari bani ,evaziune,fals si uz fals-cu serban ion alt caz evaziune milioane euro-lua cu acte false -supraevalua paminturi-lua credite acte false de la banci-milioane euro-otp si cec si alte banci cu draica ion-si cu cuscrul sau ,fostul sef politie economica-comanescu -se baga in afacer cu eoliene-procurorii tribunal constanta teodor nita,valentin stefan si sef politie burlacu ii protejeaza ca si dna grecu si adina florea procurori-e coruptie mare la constanta-vezi caz ovidiu unde acesti frati mihai daniel si stanescu faceau buletine false acte itm false si luau milioane euro cu stiinta directori banci-caz brd-caratas

Adauga un comentariu

Random image