2019-01-21 03:39


Zegrean, despre revocarea lui Kovesi: Preşedintele nu putea să nu respecte decizia CCR

 |  13:19
Zegrean, despre revocarea lui Kovesi: Preşedintele nu putea să nu respecte decizia CCR

Fostul preşeedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR) Augustin Zegrean a declarat, luni, că în ceea ce priveşte revocarea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Antucorupţie, preşedintele a făcut ceea ce trebuia să facă, pentru că nu putea să nu respecte decizia CCR. "Cine se bucură de îndepărtarea doamnei procuror de acolo se bucură prea devreme", spune Zegrean care este convins că lupta antocorupţie în România nu se va opri aici, scrie news.ro.

"Cred că preşedintele a făcut ceea ce a fost obligat să facă, nici el nu ar fi vrut să facă asta, dar decizia este definitivă, este obligatorie, nu putea să nu respecte decizia Curţii. Eu cred că nu se termină lumea aici, nu se termină lupta anticorupţie", a declarat, luni, la Digi 24, Augustin Zegrean.

Potrivit acestuia, instituţiile statului sunt puternice şi au legislaţia necesară pentru a continua această luptă, fiind "bine consolidate".

"Îmi pare rău pentru Laura Codruţa Kovesi este persoana care şi-a făcut datoria aclo cu prisosinţă şi merita să-şi ducă mandatul la capăt, dar, dacă politicienii asta au vrut, asta au avut. Nu cred că se va opri aici lupta antocorupţie, instituţia este mare, este puternică, are legislaţie suficientă pentru a-şi face treaba în continuare. Cine se bucură de îndepărtarea doamnei procuror de acolo, se bucură prea devreme şi degeaba pentru că, sigur, se va găsi un procuror care să-i ţină locul şi care să ducă treaba mai departe. Este prea susţinută lipta antocorupţie de o parte din societate şi de partenerii externi ca să se oprească aici", a mai spus Zegrean.

Acesta a apreciat că preşedintele Klaus Iohannis a făcut bine că a respectat decizia CCR "pentru că dacă nici deciziile justiţiei nu se respectă, lucrurile se încurcă rău de tot".

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-09

TAGURI: August zegrean, fost presedinte ccr, kovesi, iohannis,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
10 Iul 2018

Opinați totuși că la domnul Zegrean , fost președinte la CCR, "lupta anticorupție" este prilejuită de intervențiile "partenerilor externi", "prilejuri" cu care dumnealui pare a fi de acord să se mai sacrifice dintre "claponii" "puși la îngrășat" ?
ANONIM
10 Iul 2018

ZEGREAN asta !!! '.......laba trista...mai tacati gura Erata lui celalalt chior (numai chiori ,ma tata.....)Tara data pe mana chiorilor si autistilor
Random imageUltimele stiri

loading...