2017-01-21 23:34

EVENIMENT


Ziua neagră a PDL

 |  21:00
Ziua neagră a PDL

Miercuri, 9 noiembrie 2011, a fost o zi ce ar trebui marcată cu negru în calendarul politicienilor din PDL. Şapte fruntaşi ai partidului portocaliu au fost ba reţinuţi de procurorii anticorupţie, ba au dat cu subsemnatul pe la Parchetul General, sau au fost chemaţi în boxa martorilor ori a inculpaţilor în diverse procese în care sunt implicaţi.

Sorin Apostu

Cap de afiş a fost fără îndoială reţinerea primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, acuzat de procurorii DNAde luare de mită. Conform anchetatorilor, primarul din Cluj ar fi primit în ultimii doi ani 94.000 de euro prin intermediul cabinetului de avocatură al soţiei sale pentru a încheia contracte de salubrizare, dar şi pentru asigurarea parcului auto de la regiile aflate în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca. În plus, susţin procurorii anticorupţie, Apostu ar fi beneficiat de mai multe excursii în Austria şi Dubai, plătite de afaceriştii pe care edilul îi ajuta să obţină contracte. Susţinut puternic de premierul Emil Boc, Apostu riscă acum să fie judecat în stare de arest sub acuzaţia de luare de mită.

Radu Bica

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a făcut miercuri o încercare timidă de a ieşi din arestul preventiv. Bica fusese reţinut pentru 29 de zile din dispoziţia magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj, fiind acuzat de luare de mită. Conform procurorilor DNA, Bica ar fi primit o primă tranşă, de 10.000 de euro, din totalul de 25.000 de euro promişi de Aspazia Droniuc pentru a câştiga în decembrie o licitaţie de atribuire a contractului pentru serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena, pentru anul 2012. Bica a susţinut în faţa procurorilor că ar fi luat banii cu împrumut şi nu ca şpagă. Interesant este faptul că aceeaşi Aspazia Droniuc apare şi în dosarul în care a fost reţinut primarul Clujului, Sorin Apostu.

• Mircea Man

Aproape concomitent cu ştirea despre reţinerea lui Apostu, PDL mai primeşte miercuri o lovitură: Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi al organizaţiei PDL din acelaşi judeţ, a fost chemat la DNA Oradea să dea cu subsemnatul fiind bănuit de trafic de influenţă. Man este suspectat că a tras sforile astfel încât fostul şef al organizaţiei de tineret a PDL, Radu Flaviu, să fie numit în funcţia de director executiv al Direcţiei Apelor Someş-Tisa. Man nu este pentru prima oară audiat de procurorii DNA, anul trecut fiind învinuit de luare de mită într-un alt dosar. Atunci Mircea Man era acuzat că ar fi obţinut diverse favoruri de la omul de afaceri orădean Beniamin Rus, în schimbul unor contracte semnate cu CJ Maramureş.

• Gheorghe Sârb

Tot miercuri premierul Emil Boc l-a suspendat din funcţie pe Gheorghe Sârb, secretarul general al Ministerului Sănătăţii, trimis în judecată de procurorii DNApentru fapte de corupţie. Anchetatorii susţin că au probe din care reiese că în octombrie 2010 Sârb a făcut jocurile pentru câştigarea concursului pentru posturile vacante de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

• Ioan Nelu Botiş

Fostul ministru al muncii, Ioan Botiş, s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a depune nişte acte într-un dosar în care a fost reclamat de un fost subordonat exact de încălcarea legislaţiei muncii. Botiş a demisionat din funcţia de ministru în urma unui scandal de presă, atunci când a ieşit la iveală că la domiciliul acestuia îşi avea sediul un ONG care reuşise să acceseze fonduri europene în termen-record. Ioan Botiş a fost anunţat deja de secretarul general al PDL Ioan Oltean drept viitor candidat al PDL la fotoliul de primar al municipiului Bistriţa Năsăud.

• Silviu Bian

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) a fost trimis miercuri în judecată în stare de arest preventiv fiind acuzat de procurorii anticorupţie, cum altfel, de luare de mită. Anchetatorii susţin că au dovezi din care reiese că alături de alţi doi directori din instituţie Bian ar fi primit în total peste 270.000 de euro de la opt angajaţi din cadrul unor proiecte.

• Vasile Medeşan

În fine, tot miercuri a început la Tribunalul Timiş procesul cunoscut din presă drept „Bani pentru PDL”, în care fosta şefă a ITM Timiş, Cornelia Corescu, şi Vasile Medeşan, fostul secretar executiv al PDL Timiş, sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă, după ce au cerut unui om de afaceri din judeţ să cotizeze la partid cu 10.000 de lei pentru a-l ierta de o amendă consistentă. În timp ce Medeşan şi-a recunoscut vina, colega acestuia de partid spune că înregistrările audio ale procurorilor sunt incomplete şi denaturează adevărul.

• Ioan Oltean

Numele secretarului general al PDL apare în dosarul în care este cercetat Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. Man a dat explicaţii despre intervenţia pe care a făcut-o pe lângă vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, în 2008, pentru ca Radu Flaviu, membru PDL Maramureş, să fie numit definitiv în funcţia de director executiv al Direcţiei Apelor Someş-Tisa din Cluj, funcţie pe care o deţinea până atunci cu delegaţie. Ioan Oltean a susţinut că nu are habar despre acuzaţiile care i se aduc lui Mircea Man.

Şpăgi primite:

Sorin Apostu: 94.000 de euro

Radu Bica: 10.000 de euro

Silviu Bian: 270.000 de euro

Vasile Medeşan: 10.000 de euro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-28

Mai multe imagini:
Ziua neagră a PDL
zoom
Ziua neagră a PDL
zoom
Ziua neagră a PDL
zoom

Ziua neagră a PDL
zoom
Ziua neagră a PDL
zoom

TAGURI: pdl, sorin apostu, nelu botis, ioan oltean, mircea man, silviu bian, vasile medesanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image