2018-09-24 12:51


10.000 de militari turci, trimiși la luptă

 |  20:02
10.000 de militari turci, trimiși la luptă

Guvernul turc desfăşoară 10.000 de militari suplimentari în sud-estul ţării pentru a intensifica lupta împotriva luptătorilor afiliaţi Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Miercuri s-au înregistrat cel puţin nouă victime într-un nou val de violenţe, relatează DPA.

Printre victimele de miercuri se numără şi un băiat de 11 ani, a relatat din provincia Sirnak, lângă frontiera sudică, agenţia kurdă Firat. La rândul său, armata turcă a anunţat că a ucis 8 militanţi PKK în aceeaşi provincie. Niciunul dintre anunţuri nu a putut fi verificat din surse independente.

Ferhat Encu, deputat al Partidului Democratic al Popoarelor (HDP), prokurd, a scris pe Twitter că pe străzile provinciei au fost desfăşurate tancuri. El a postat înregistrări video cu soldaţi înarmaţi care intrau în case private şi locuitori furioşi care încercau să le blocheze accesul.

În ultimele zile, prim-ministrul Ahmet Davutoglu şi-a înăsprit retorica împotriva PKK, el declarând luni că vor avea loc operaţiuni, 'dacă va fi nevoie, district cu district, casă cu casă, stradă cu stradă', până când luptătorii kurzi vor fi eliminaţi, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-16

TAGURI: militari, turcia, kurzi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...