2018-11-16 11:50


13 milioane de euro, scoase de pe fundul unui lac din sudul Bulgariei

 |  19:32
13 milioane de euro, scoase de pe fundul unui lac din sudul Bulgariei

Scafandri bulgari au găsit 13 milioane de euro în bancnote de 500 de euro false pe fundul unui lac de acumulare din sudul Bulgariei, relatează agențiile BTA și AFP.

Este una dintre cele mai mari capturi de euro falși în Bulgaria', a declarat procurorul general Sotir Tsatsarov. O parte dintre bancnote nu erau finalizate și nici decupate, însă celelalte sunt 'de foarte bună calitate', a adăugat oficialul bulgar.

Banca Centrală Europeană a decis recent să sisteze tipărirea bancnotelor de 500 de euro, întrucât acestea sunt folosite adesea în operațiunile de spălare de bani. Bancnotele deja emise rămân însă în circulație, scrie Agerpres.

Un falsificator de bani arestat, împreună cu alți doi, în ultimele zile în regiunea Plovdiv a indicat poliției că bancnotele contrafăcute au fost aruncate în lacul barajului Mechka. Poliția a descins și în locația unde au fost imprimați banii, acolo fiind găsite de asemenea arme și muniții, precum și 3,2 kilograme de marijuana.

Cu ajutorul Oficiului de Poliție al Uniunii Europene (Europol), autoritățile bulgare au descoperit anul acesta trei imprimerii de bancnote false în nordul țării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-01

TAGURI: euro, lac, bulgaria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...