2017-01-17 21:28

EXTERNE


29 de milioane de dolari pentru Obama în luna ianuarie

 |  16:23
29 de milioane de dolari pentru Obama în luna ianuarie

Preşedintele american Barack Obama a strâns 29 de milioane de dolari în luna ianuarie pentru campania sa prezidenţială, 98% din donaţiile din această perioadă fiind mai mici sau egale cu 250 de dolari, a anunţat echipa sa pe contul său de Twitter. Colectările de fonduri sunt esenţiale într-o campanie prezidenţială, întrucât permit candidaţilor să cheltuiască milioane de dolari pentru a călători în toată ţaraca să se întâlnească cu alegătorii sau pentru a cumpăra spaţii publicitare la posturile de televiziune.

Preşedintele ar putea recurge pentru această campanie la un super-comitet de acţiune politică- super-PAC. La 21 ianuarie 2010, Curtea Supremă a Statelor Unite a provocat o revoluţie în finanţarea campaniilor electorale naţionale prin eliminarea plafoanelor contribuţiilor companiilor către aceste comitete, decizie la care Barack Obama s-a opus. Companiile nu pot finanţa candidaţii în mod direct, ci doar prin intermediul acestor comitete, care sunt libere să cumpere spaţii publicitare pentru a transmite un mesaj. Republicanii utilizează din plin această metodă, însă preşedintele democrat a refuzat până acum să îşi dea aprobarea pentru un asemenea grup. Echipa lui Obama şi-a justificat schimbarea de atitudine în privinţa super-PAC prin necesitatea de a lupta de pe poziţii egale cu republicanii

În ultimele trei luni ale anului 2011, republicanul Mitt Romney, mult timp considerat favorit pentru învestitura de către partidul său pentru alegerile prezidenţiale, dar care a înregistrat mai multe eşecuri în ultimele săptămâni, a strâns, la rândul său, 24 de milioane de dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: Obama, campanie, fonduri, donaţii, contribuabili, Romney, super-PACComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image