2018-05-26 05:29


A murit Helmut KOHL, cancelarul care a reunificat GERMANIA

 |  19:09
A murit Helmut KOHL, cancelarul care a reunificat GERMANIA

Fostul cancelar Helmut Kohl, artizanul reunificării germane, a murit vineri la vârsta de 87 de ani, relatează cotidianul Bild, a cărui conducere era extrem de apropiată de această mare personalitate a istoriei recente a Germaniei, potrivit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Kohl a decedat "în această dimineață în locuința sa din Ludwigshafen", în sud-vestul țării, a precizat Bild.

Cancelarul german care a stat cel mai mult în funcție în perioada postbelică, între 1982 și 1998, Kohl a fost motorul din spatele introducerii monedei euro, convingându-i pe sceptici să renunțe la marca germană.

Starea sa de sănătate era extrem de fragilă, el fiind imobilizat într-un scaun cu rotile, după ce în 2008 a suferit un atac vascular cerebral.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-16

TAGURI: helmut kohl, cancelar, germania, reunificare

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DUCă-SE!!!
16 Iun 2017

JAVRĂ NAZISTĂ! După 40 de zile, să tragă cu piciorul după el, și s-o ia și pe Merkell, pe toți psihopații lumii!! LUMEA E CONDUSĂ DE O ADUNĂTURĂ DE PSIHOPAȚI! HUUOOOOOOOOOOOO
LEVST.
16 Iun 2017

daca mai traia oracolul din Damaroaia, probabil ca ne-ar fi spus cand urmeaza helmut cel chior si Hell mutul de Sighii, care , ca de obicei, fac ce stiu ei mai bine, unul urla ca apucatul, celalalt tace si ASTEAPTA sa treaca si aceasta criza, in loc sa demita intreg parlament( care este preponderent pesede) sa organizeze alegeri anticipate pe o alta structura,( max. o suta parlamentari, etc.) impusa in perioada de tranzicite, prin decret prezidential, s.a.m.d.Se pare ca asta este fisa postului sau, sa astepte pana cada sandramaua definitiv si irevocabil...
ANONIM
18 Iun 2017

Ați remarcat că după ce ar fi fost condamnt pentru corupție domnul Helmut Kohl nu a mai apărut în spațiul public ?
Random imageUltimele stiriApa Nova