2018-12-15 08:58


Accidentul aviatic din Egipt. Putin cere anchetatorilor o „imagine obiectivă”

 |  18:26
Accidentul aviatic din Egipt. Putin cere anchetatorilor o „imagine obiectivă”

Avionul companiei ruse Kogalîmavia care s-a prăbușit sâmbătă în Egipt nu a fost lovit din exterior și pilotul nu a lansat un apel SOS înainte ca aparatul să dispară de pe radar, a declarat o sursă din cadrul comisiei care analizează cutiile negre ale avionului, după examinarea preliminară a cutiilor negre recuperate după prăbușirea avionului.

Directorul general al companiei aeriene Kogalîmavia, Aleksandr Smirnov, a declarat că avionul de tip Airbus A321-200 „se afla într-o stare tehnică excelentă” și numai un „factor extern” poate explica prăbușirea aparatului, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres. Avionul nu putea să se dezintegreze în aer din cauza vreunei defecțiuni tehnice, a declarat directorul general al companiei. „Totul ne face să credem că, la începutul catastrofei, echipajul a pierdut complet controlul” asupra avionului, a indicat Smirnov.

Vladimir Putin a declarat luni că prăbușirea avionului este o mare tragedie și a făcut apel la anchetatori să ofere o „imagine obiectivă” asupra a ceea ce s-a întâmplat. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat anterior că nu poate fi exclus nici un scenariu în legătură cu prăbușirea avionului. Pe de altă parte, premierul rus Dmitri Medvedev a cerut desfășurarea unei anchete cuprinzătoare pentru a elucida circumstanțele producerii tragediei.

Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, având la bord 224 de persoane, toți ruși cu excepția a trei ucraineni, s-a prăbușit sâmbătă dimineață în deșertul Sinai, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din stațiunea Sharm el-Sheikh, cu destinația Sankt-Petersburg.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02
Citeste si:
Avion rusesc prăbușit în Egipt. Islamiștii se laudă că ar fi la originea tragediei în care au pierit 224 de cetățeni ruși

TAGURI: accident, aviatic, avion, rus, vladimir putin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...