2019-02-21 08:40


ACTUALIZARE. Atacatorul din Istanbul, din noaptea de Revelion, a fost CAPTURAT

 |  00:06
ACTUALIZARE. Atacatorul din Istanbul, din noaptea de Revelion, a fost CAPTURAT

Bărbatul care a ucis cu focuri de armă 39 de oameni în noaptea de anul nou, într-un club din Istanbul, a fost arestat în cartierul Esenyurt al metropolei turce, a anunţat luni noaptea cotidianul Hurriyet pe pagina sa de internet, preluată de Reuters.

ACTUALIZARE: 

Presa turcă a transmis că Abdulkadir Maşaripov este originar din Uzbekistan. Această teorie sprijină primele informaţii din anchetă care arătau că autorităţile turce sunt în căutarea unui suspect din Asia Centrală, deşi iniţial se vorbea despre un posibil membru al minorităţii uigure din Kîrgîzstan, informează News.ro.

Se pare că autorităţile turce l-au capturat pe principalul suspect în locuinţa unui prieten de origine kîrgîză. Maşaripov va fi supus mai multor controale medicale înainte de a fi interogat de către anchetatorii din Istanbul. 

Capturarea presupusului atacator pune capăt unei operaţiuni masive de căutare, care a durat mai bine de două săptămâni şi în care au fost implicaţi mii de poliţişti turci. Totuşi, rămân întrebări importante despre cum a reuşit să se furişeze atacatorul de sub nasul forţelor de intervenţie în noaptea atacului şi cum s-a ascuns timp de jumătate de lună în mijlocul metropolei Istanbul.

Presa turcă a început să publice imagini cu presupusul atacator, îmbrăcat într-un tricou pătat de sânge şi cu chipul acoperit de tăieturi şi vânătăi.

Printre victimele atacului sângeros comis în noaptea dintre ani s-au numărat cetăţeni din Israel, Franţa, Tunisia, Liban, India, Belgia, Iordania şi Arabia Saudită.

De asemenea, alte aproximativ 70 de persoane au fost rănite, după ce atacatorul înarmat a deschis focul în clubul de noapte supraaglomerat.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atacul din clubul Reina, situat pe malul european al Basforului.

Hurriyet scria anterior că atacatorul armat a luptat pentru jihadiştii Statului Islamic din Siria. De asemenea, tehnica utilizată de acesta în timpul atacului armat sugerează că a primit antrenament pentru lupte de stradă de la jihadiştii ISIS.

Experţii turci susţin că atacatorul a demonstrat că avea un antrenament extensiv în utilizarea armelor. Acesta a tras aproximativ 120 de gloanţe cu o puşcă Kalaşnikov şi a reuşit să scape în noaptea atacului armat de forţele de securitate care au intervenit la clubul Reina.

Maşaripov a utilizat o tehnică învăţată în războiul sirian, trăgând cu arma fixată în şold pentru a produce un număr cât mai ridicat de victime în clubul aglomerat din Istanbul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-17

TAGURI: atacator istanbul, revelion, club reina, statul islamic, abdulkadir masaripov, uzbec
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
17 Ian 2017

N-ARE NICI O IMPORTANTA "DE UNDE E"RESPECTIVUL.. ..........PROBLEMA ESTE "DE CE"......SI EXPLICAT IA E FOARTE SIMPLA....... ............TRAIM INTR-O LUME UNDE REGULILE NU MAI EXISTA...........TOTUL A PLECAT EXACT DE LA CEI P E CARE-I NUMITI "VICTIME " ALE ATACULUI.......... ....EI SUNT CREATORII ASA ZISULUI "STAT ISLAMIC". ......................... ..PAI IN MOMENTUL IN CARE ASASINEZI MILIOANE DE VI CTIME.....DE CE TE MAI MI RA CA UN OARECARE SE RAZB UNA...............EXACT C EEA CE VEDETI IN JURUL OR IENTULUI MIJLOCIU DE PEST E 50DE ANI ACUM S-A GENER ALIZAT................... ...CREATORII "STATULUI I SLAMIC" AU CULES SI EI O PORTIE DIN CEEA CE AU SE MANAT .....PRECUM ZICALA AIA...."SEMENI VANT CULE GI FURTUNA"............. ......DUPA PAREREA MEA NE INDREPTAM CATRE UN MARE RAZBOI IN ORIENTUL MIJLOC IU..............IAR SODOM A GOMORA SI ARMAGEDDONUL VOR DEVENI DIN NOU ACTUAL E.....PLANETA NU MAI SUPO RTA ASEMENEA DIHANII..... .......NEANDERTHALIENII T REBUIE SA DISPARA........ ..ABSOLUT TOTI
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...