2019-01-20 21:46


Adjunctul lui Merkel crede că UE s-ar putea dezmembra

 |  18:49
Adjunctul lui Merkel crede că UE s-ar putea dezmembra

Insistența Germaniei asupra austerității în zona euro a lăsat Europa mai divizată ca oricând, iar o dezmembrare a Uniunii Europene nu mai este de neconceput, a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel pentru revista Der Spiegel, informeazaă Agerpres.

Gabriel, al cărui Partid Social Democrat (SPD) este partener în marea coaliție cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, a spus că eforturile extenuante ale unor țări precum Franța și Italia de a-și reduce deficitele fiscale implică riscuri politice.

„L-am întrebat cândva pe cancelar ce ar fi mai costisitor pentru Germania: ca Franței să i se permită să aibă o jumătate de punct procentual mai mult la deficit (stabilit la maximum 3% din PIB pentru zona euro) sau ca Marine Le Pen să devină președinte?”, a declarat Gabriel, referindu-se la lidera Frontului Național de extremă dreaptă. Angela Merkel „încă îmi mai datorează un răspuns”, a adăugat Gabriel.

Este de așteptat ca SPD să-l aleagă pe Sigmar Gabriel, președintele formațiunii, care este și ministru al economiei în guvernul german, pentru a candida împotriva cancelarului Merkel în scrutinul federal din septembrie, au declarat în această săptămână surse din partid.

Întrebat dacă el chiar crede că ar putea câștiga mai multe voturi prin transferul mai multor bani din Germania către alte țări ale UE, Gabriel a răspuns: „Știu că discuția aceasta este foarte nepopulară. Dar mai știu și despre starea UE. Dezmembrarea sa nu mai este de neconceput”. „Dacă acest lucru se va întâmpla, copiii și nepoții noștri ne vom blestema. Pentru că Germania este cel mai mare beneficiar al comunității europene, atât din punct de vedere economic, cât și politic”, a mai spus el.

În altă ordine de idei, Gabriel a susținut că ar trebui interzise în Germania moscheile conduse de islamiști ultraconservatori, cunoscuți sub numele de salafiști, astfel de comunități ar trebui dezmembrate și predicatorii expulzați.

Sigmar Gabriel este unul dintre liderii europeni care l-au felicitat călduros pe Liviu Dragnea, pentru câștigarea alegerilor din luna decembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-07

TAGURI: Sigmar Gabrielm merkel, dezmembrare ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
07 Ian 2017

UE SE VA TRANSFORMA INCET DAR SIGUR IN CEEA CE AU DORIT DINTOTDEAUNA OLIGARHII EX-URSS IMPREUNA CU NAZISTII LUI ADOLF HITLER..........................NOUL LAGAR COMUNISTO-BOLSEVICO-NAZIST O MINI-UNIUNE SOVIETICO-HITLERISTA DAR CU CAPITALA LA VIENA...EXACT CE SI-A DORIT SI ADOLF HITLER....TOATA EUROPA SI ASIA SA FIE SCLAVII PACTULUI MOLOTOV-RIBBENTROP........................SI DUPA CE EUROPENII VOR VEDEA ADEVARATA FATA A UE....VOR RENUNTA LA ACEASTA PORCARIE MAFIOTA GANDITA INITIAL DE NAZISTII LUI ADOLF HITLER SI PLAGIATA LA MALTA DE BILDERBERG IMPREUNA CU OLIGARHII EX-URSS..........DEZMEMBRAREA YUGOSLAVIEI SI ATENTATELE DE LA 11SEPTEMBRIE SUNT TOT DE EI FACUTE...ULTERIOR "STATUL ISLAMIC"-DAESH SI TERORISMUL IN EUROPA ACEIASI AUTORI....BILDERBERG IMPREUNA CU KISSINGER SI ZBIGNIEW BRZEZINSKI...EXTERMINAREA EUROPENILOR SI INLOCUIREA LOR CU SCLAVII MULTINATIONALELOR ADUSI DIN ASIA SI AFRICA.......LA UN MOMENT DAT SE VA TERMINA FOARTE RAU PORCARIA ASTA
CROCODILE....
07 Ian 2017

FOARTE CORECT! DAR OAMENII, DIN PĂCATE - NU SE TREZESC....
HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
07 Ian 2017

BA MAFIOTULE MASON ISARESCU , AI GRIJA CE FACI CU REZERVA BANCI NATIONALE , PINA NU ESTE PREA TIRZIU .
Random imageUltimele stiri

loading...