2019-01-16 12:09


Afganistan: Trei soldaţi ai NATO şi un interpret afgan morţi într-un atentat sinucigaş

 |  15:10
Afganistan: Trei soldaţi ai NATO şi un interpret afgan morţi într-un atentat sinucigaş

Trei soldaţi ai NATO şi un interpret afgan au fost ucişi, marţi, de un kamikaze taliban care a detonat o încărcătură explozivă la trecerea unui convoi militar în provincia Wardak, la sud-vest de capitala Kabul, transmite AFP, citând surse concordante.

'Un kamikaze s-a aruncat în aer la trecerea unui convoi al forţelor afgane şi străine. Trei soldaţi străini au fost ucişi, patru soldaţi afgani răniţi şi un interpret afgan a murit', a declarat pentru AFP Ataullah Khogyani, purtătorul de cuvânt al guvernului provincial din Wardak.

Forţa internaţională a NATO în Afganistan (ISAF) a confirmat, într-un comunicat, moartea a trei dintre soldaţii săi, fără să le divulge identitatea.

Atacul a fost revendicat de un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Muajhid.

Atentatele sinucigaşe şi bombele artizanale sunt arme folosite cu predilecţie de către insurgenţi.

Provincia Wardak este un refugiu al talibanilor care luptă de la înlăturarea lor la putere în 2001 contra guvernului afgan şi a coaliţiei internaţionale, care numără 100.000 de soldaţi, între care majoritatea sunt americani.

Circa 101 soldaţi ai ISAF au murit în 2013, potrivit site-ului independent icasualties.org, citat de AFP, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: afganistan, nato, soldati, atentat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...