2018-11-18 07:55


Aleksei Navalnîi va candida la primăria Moscovei

 |  11:14
Aleksei Navalnîi va candida la primăria Moscovei

Aleksei Navalnîi şi-a anunţat sâmbătă decizia de a-şi menţine candidatura la alegerile pentru funcţia de primar al Moscovei, la scurt timp după sosirea sa în capitala rusă, unde a fost întâmpinat ca un erou după punerea sa în libertate supravegheată până la examinarea în apel a condamnării sale, relatează France Presse.

Aleksei Navalnîi şi soţia sa Iulia au coborât din trenul de noapte care a sosit de la Kirov, 900 km est de Moscova, unde acesta a fost judecat şi condamnat joi la cinci ani de colonie de muncă. Cuplul Navalnîi a fost întâmpinat de o mulţime de simpatizanţi care le-au adus flori şi care a scandat numele opozantului, considerat principalul adversar al preşedintelui Vladimir Putin. Trupele speciale din cadrul Ministerului de Interne rus au staţionat în apropiere.

Ajutându-se de un megafon, Navalnîi şi-a anunţat simpatizanţii că îşi menţine candidatura la alegerile pentru funcţia de primar general al Moscovei, prevăzute pentru 8 septembrie.

“Împreună suntem o forţă foarte mare şi puternică, şi mă bucur că am început să ne dăm seama de aceasta', a declarat el, adresându-se suporterilor săi care purtau tricouri cu înscrisul 'Navalnîi' şi 'frate Navalnîi'. 'Împreună vom câştiga!”, şi-a încredinţat acesta simpatizanţii.

Aleksei Navalnîi în vârstă de 37 de ani a devenit adversarul numărul unu al preşedintelui Vladimir Putin în timpul demonstraţiilor din 2011-2012. Recent, el a fost acuzat de deturnarea în 2009 a 16 milioane de ruble (400.000 de euro) în detrimentul asociaţiei forestiere publice Kirovles, în timp ce era consultant al guvernatorului liberal al regiunii, într-un proces considerat ca fiind motivat politic.

Anunţul condamnării sale la cinci ani de închisoare, pe care ar urma să-i ispăşească într-o colonie de muncă, a provocat manifestaţii ample de protest la Moscova şi Sankt-Petersburg. Punerea sa în libertate vineri la cererea parchetului, la 23 de ore după ce fusese luat în custodia poliţiei direct din sala de tribunal, a fost o surpriză totală, unii observatori ruşi evocând o sciziune în cadrul puterii de la Moscova.

Dacă nu va interveni nimic până atunci, la 8 septembrie, Navalnîi se va confrunta cu primarul în exerciţiu, Serghei Sobianin, un apropiat al lui Vladimir Putin, numit la primăria Moscovei prin decret în 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-20
Citeste si:
Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, eliberat temporar în aşteptarea apelului
Opozantul rus Aleksei Navalnîi, înlăturat în stil stalinist

TAGURI: aleksei, navalnii, candidatura, primaria, moscovei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...