2018-06-22 06:50


ALERTĂ în Italia: Un marocan islamist voia să OTRĂVEASCĂ apa potabilă din Roma

 |  19:52
ALERTĂ în Italia: Un marocan islamist voia să OTRĂVEASCĂ apa potabilă din Roma

Un marocan în vârstă de 37 de ani, deţinut într-o închisoare italiană, a fost repatriat forţat după ce a fost surprins exprimându-şi sprijinul faţă de cauza islamistă şi discutând despre acţiuni teroriste, relatează luni agenţia DPA.

Potrivit unui comunicat difuzat luni de către Ministerul italian de Interne, bărbatul a salutat atacul din 2015 de la Muzeul Bardo din Tunisia, soldat cu peste 20 de morţi, considerându-l ''un răspuns legitim'' la loviturile aeriene occidentale împotriva unor ţări musulmane, scrie Agerpres.El a susţinut, de asemenea, ''că nu va avea nici o dificultate să intre în Statul Vatican să comită acte violente sau să otrăvească reţeaua de apă a Romei'', şi s-a asociat cu un deţinut tunisian pentru a răspândi propaganda grupării Statul Islamic în rândul deţinuţilor. Într-un comunicat separat, poliţia din Roma a indicat faptul că marocanul se numeşte Noureddine Laaraj şi că împreună cu colegul său tunisian l-au bătut pe un alt deţinut, cu scaune şi mături, deoarece acesta s-a plâns de zgomotul făcut de musulmanii care se roagă. Laaraj a fost trimis la închisoare pentru infracţiuni legate de droguri, potrivit poliţiei. DPA precizează că, după atacurile teroriste din ianuarie 2015 împotriva Charlie Hebdo din Paris, Italia a adoptat o legislaţie aspră, ce permite expulzarea rapidă a cetăţenilor străini suspectaţi de tendinţe teroriste. Ministrul italian de interne, Marco Minniti, consideră că procedura permite menţinerea ţării în siguranţă. Spre deosebire de Germania, Franţa, Belgia, Marea Britanie şi Spania, Italia a fost ferită de atacuri teroriste în ultimii ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-29

TAGURI: marocan, roma, islamist, italia, apa potabila

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MR CHARLES
29 Aug 2017

Ai nevoie de împrumut de ajutor financiar? Contactați-ne pentru mai multe informații Trimiteți-ne un e-mail. g01bh3@gmail.com
Random imageUltimele stiri

Apa Nova