2018-12-12 16:19


Alerta teroristă pentru Bruxelles, RIDICATĂ la nivel MAXIM

 |  07:32
Alerta teroristă pentru Bruxelles, RIDICATĂ la nivel MAXIM

Centrul național de criză OCAM a anunţat, în condiţiile unei „ameninţări iminente” că Belgia a ridicat sâmbătă nivelul de alertă teroristă la maxim pentru orașul Bruxelles, potrivit AFP, citat de Agerpres.

"Ca urmare a unei noi evaluări", Organizația de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a precizat într-un comunicat că "nivelul de alertă teroristă a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea  Bruxellesului". "Nivelul 3 rămâne valabil pentru restul țării", a completat OCAM.

Masura vine la doar câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism în legătură cu atentatele jihadiste comise la Paris în data de 13 noiembrie.

Suspectul este al treilea inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris.

OCAM a arătat "o amenințare serioasă și iminentă necesitând luarea de măsuri de securitate specifice, precum și recomandări speciale pentru populație".

Centrul național de criză a sfătuit locuitorii  Bruxellesului să evite "locurile cu concentrare masivă de persoane", precum "concertele, marile evenimente, gările și aeroporturile, transportul în comun", precum și zonele comerciale foarte frecventate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-21

TAGURI: alerta, terorista, bruxeles, ridica, nivel, maxim
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...