2018-12-19 15:50


Alţi 15 români, repatriaţi din staţiunea egipteană Sharm El Sheikh

 |  11:55
Alţi 15 români, repatriaţi din staţiunea egipteană Sharm El Sheikh

Ministerul de Externe (MAE) a anunţat că alţi 15 cetăţeni români care se aflau în staţiunea egipteană Sharm El Sheikh au fost repatriaţi, luni. În curul zilei de sâmbătă au revenit în ţară 140 de persoane din staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că alţi 15 cetăţeni români, care se aflau în staţiunea egipteană Sharm El Sheikh în scop turistic, au fost repatriaţi astăzi pe cale aeriană în România, via Amman (Iordania), respectiv Istanbul (Turcia), cu sprijinul unei companii de transport aerian”, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul de Externe a mai spus că „aeronava a aterizat pe aeroportul Bucureşti Otopeni în cursul acestei dimineţi. Celula de criză activată de ministrul afacerilor externe, prin intermediul Ambasadei României la Cairo, a continuat acordarea de asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiştilor români, asistându-i în cadrul procedurilor şi formalităţilor specifice”.

MAE a mai precizat că misiunea diplomatică română a menţinut legătura permanentă cu grupul cetăţenilor români şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Egipt-Amman-Istanbul-Bucureşti, asigurându-se că aceasta se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Potrivit sursei citate, „repatrierile de astăzi au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de criză activate şi coordonate de către ministrul afacerilor externe, ale misiunii diplomatice române de la Cairo şi ale altor instituţii cu competenţe în materie”.

MAE a menţionat că la nivelul misiunii diplomatice române din Cairo nu mai există, deocamdată, solicitări de asistenţă în vederea repatrierii din partea altor cetăţeni români.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: 15, cetatean, roman, repatriaza, statiune, egipteana, sharm el sheikh
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...