2018-12-19 05:36


Ambasadoarea UE la Kathmandu: O mie de persoane din ţările Uniunii sunt date dispărute după cutremurul din Nepal

 |  07:51
Ambasadoarea UE la Kathmandu: O mie de persoane din ţările Uniunii sunt date dispărute după cutremurul din Nepal

Ambasadoarea UE la Kathmandu, Rensje Teerink, a declarat, că o mie de persoane din țările membre ale Uniunii Europene (UE), în majoritate turiști, sunt date dispărute în Nepal după aproape o săptămână de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade, relatează Reuters, AFP și DPA, citate de Agerpres.

''Nu știm unde sunt sau unde ar putea fi'', a precizat Rensje Teerink, afirmând totodată că persoanele căutate în continuare sunt în majoritate turiști în zonele Langtang și Lukla.

Langtang este o zonă de trekking de la nord de Kathmandu care a fost puternic afectată de avalanșe uriașe și de alunecări de teren.

''Ei sunt dați dispăruți, dar nu se știe exact care este statutul, lor'', a completat ambasadoarea UE la Kathmandu.

Potrivit unui alt responsabil al UE, care a dorit să-și păstreze anonimatul, majoritatea dintre cei daţi dispăruţi vor fi probabil găsiți în viață, dar lipsa de acces în acele zone accidentate complică strângerea de informații despre situaţia lor.

Seismul de 7,8 grade din Nepal a ucis peste 6.200 de persoane şi a declanșat o avalanșă asupra taberei de bază din Everest, omorând 18 persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-02

TAGURI: ambasadoare, ue, kathmandu, mie, persoana, tara, uniune, este, dat, disparut, cutremur, nepal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...