2019-03-24 05:03


Ambasadorul Cord Meier-Klodt: Rusia depinde mai mult de exportul de petrol către Germania decât depinde importul Germaniei de Rusia

 |  13:03
Ambasadorul Cord Meier-Klodt: Rusia depinde mai mult de exportul de petrol către Germania decât depinde importul Germaniei de Rusia

Ambasadorul Cord Meier-Klodt în România a declarat că acordul Germaniei cu Rusia privind reţelele de gaze şi petrol reprezintă o discuţie între companii, guvernul nefiind implicat, şi că Rusia depinde mai mult de acest export decât o face Germania.

Diplomatul a precizat că au apărut numeroase ştiri false despre acest subiect şi că acordul „are totuşi implicaţii politice”.

„Germania nu se lasă cu totul în baza Rusiei privind energia, de ce ar face asta? Nu are niciun interes. Ca să fiu clar, guvernul nu are treabă cu asta. Este o discuţie între companii. Totuşi, un asemenea proiect are implicaţii politice. De asta este important să menţinem diversitatea”, a declarat Meier-Klodt.

Citeşte şi: Ambasadorii Franţei şi Germaniei atrag atenţia: Lăsaţi luptele interne. România are potenţialul de a dobândi un rol crucial în regiune

El a adăugat că lucrurile merg „în ambele sensuri”, iar Germania se bazează pe energia alternativă. „Dacă sunt informat corect, per total, contribuţia Rusiei privind petrolul, gazele şi cărbunele, va fi de aproximativ 25%, ceea ce reprezintă un mare procent, dar nu vorbim de dependenţă”, transmite News.ro.

„Cine este mai dependent? Cel care primeşte sau celălalt? Rusia depinde mai mult de acest export către Germania decât depinde importul Germaniei de Rusia”, a adăugat el.

Ambasadorul Germaniei a fost prezent sâmbătă la Festivalul de Film şi Istorii Râşnov, unde a participat la o dezbatere alături de Michele Ramis, ambasadoarea Franţei, şi de Hans Klemm, ambasadorul SUA.

Întrebarea i-a fost adresată de un student aflat la dezbatere, iar ambasadorul a ţinut să sublinieze: „Marea mea speranţă legat de tânăra generaţie este că va merge să voteze. Păreţi foarte informaţi. Vă rog, luaţi atitudine! Puteţi schimba politica din ţara voastră. Luaţi-o ca pe o provocare”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-22

TAGURI: Ambasador, germania, Cord Meier-Klodt, rusia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AI DISTRUS PACEA LUMI
23 Iul 2018

TOT ASA FACEAU FASCISTI . TRECEAU PRIN POLONIA SI MERGEAU IN RUSIA SA FACA EXERCITI SI TRAGERI LA EI . INPOTRIVA EMBARGOULUI INTERNATIONAL . PE URMA AU OCUPAT JUMATE JUMATE POLONIA . OMORIND PATRIOTI LOR . NU MAI VORBIM DE BASARABIA , BUCOVINA , FINLANDA , SAU ALTE TERITORI ACAPARATE , RECIPROC . CIND ARE DE GIND GERMANIA SA PLATEASCA PESTE 100 MILIARDE EURO , PETROLUL SI CELELANTE LUATE DE LA NOI , DEA MOACA . SAU DISTRUGERI DE RAZBOI SI MORTI ? NU LE MAI AJUNGE HOTIILE , MINARIILE SI TRATATELE MIRSAVE ?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...