2018-09-26 11:59


Ambasadorul SUA: Dr. King ar fi fost mândru de protestele #Colectiv. Hans Klemm are mandat să susțină investițiile americane în România

 |  19:21
Ambasadorul SUA: Dr. King ar fi fost mândru de protestele #Colectiv. Hans Klemm are mandat să susțină investițiile americane în România

Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, a ținut un discurs la Universitatea din Suceava, intitulat „Amintindu-ne de Dr. Martin Luther King Jr.”. După ce a trecut în revistă rolul jucat de Martin Luther King în istoria SUA, culminând cu asumarea candidaturii lui Barack Obama la funcția de președinte, pe 28 august 2008, la exact 45 de ani de la celebrul discurs „Am un vis”, susținut la Washington, de reverendul afro-american în fața a 250.000 de protestatari pentru drepturile minorității de culoare, Klemm a făcut o „punte” peste timp cu protestele din București, generate de tragedia din clubul Colectiv.

„Aici, în România, anul trecut, la începutul lunii noiembrie, cu doar câteva luni în urmă, am fost martorul unor lucruri de care cred că dr. King ar fi fost foarte mândru. Zeci de mii de oameni s-au adunat în toată ţara în mod paşnic pentru a cere schimbarea, aşa cum ne învaţă moştenirea dr. Martin Luther King Jr. să facem.

Am fost impresionat îndeosebi de pasiunea tinerilor care îşi doresc un viitor mai bun, unul în care statul de drept triumfă şi lupta împotriva corupţiei este regula. Sper că acei protestatari şi alţi oameni vor mărşălui din nou către secţiile de votare atunci când va sosi momentul să-şi exercite puterea supremă, votul, pentru a alege persoane care vor fi lideri responsabili ai acestei naţiuni şi conducători ai cetăţenilor săi.

Permiteţi-mi să închei cu unul dintre citatele mele favorite din dr. King: „Credinţa înseamnă să faci primul pas chiar dacă nu vezi întreaga scară”. Cred că România a făcut recent un pas imens către un viitor extraordinar şi, deşi nu putem vedea ce se află înainte, am deplină încredere în cetăţenii acestei măreţe ţări în acest an electoral şi în dorinţa lor de a avea un guvern care să-i slujească bine.

Hans Klemm a mai declarat că priorităţile mandatului său în România sunt să promoveze relațiilor între cele două ţări şi comerţul şi investiţiile companiilor americane,.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: ambasador, sua, dr king, proteste colectiv, hans klemm
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...