2018-12-13 15:16


Americanii au crezut că văd OZN-uri. SUA se adaptează la agresiunea Rusiei

 |  19:38
Americanii au crezut că văd OZN-uri. SUA se adaptează la agresiunea Rusiei

Statele Unite își adaptează "postura operațională" pentru a contracara orice "agresiune" a Rusiei, a declarat sâmbătă secretarul american al apărării Ashton Carter.

"Ne adaptăm postura operațională și planurile noastre de urgență în activitatea pe care o facem — noi înșine și cu aliații noștri — pentru a descuraja Rusia de o agresiune și a contribui la reducerea vulnerabilității aliaților și partenerilor noștri", a afirmat Carter la un forum pe probleme de apărare în California, potrivit Agerpres. Șeful Pentagonului a precizat că Washingtonul își modernizează arsenalul nuclear și investește în mijloace high-tech, cum ar fi dronele, bombardierele cu rază lungă de acțiune, laserele, tunurile electromagnetice și războiul electronic.

Carter a făcut aluzie la noi mijloace militare "surprinzătoare", adăugând că "nu le poate descrie acum". În plus, "ne actualizăm și perfecționăm planurile de descurajare și apărare ținând cont de schimbarea comportamentului Rusiei", a adăugat Carter în timpul acestui forum la biblioteca Ronald Reagan în Simi Valley.

Riscul unui "conflict" în Marea Chinei de Sud

Printre altele, șeful Pentagonului a declarat că Statele Unite sunt "profund preocupate" de riscul unui "conflict" în Marea Chinei de Sud din cauza revendicărilor teritoriale în această zonă ale mai multor state, începând cu China. "Statele Unite împărtășesc preocuparea profundă a aproape întregii lumi din regiune față de ritmul revendicărilor teritoriale în Marea Chinei de Sud", a spus Carter la forumul din California.

Înaltul responsabil american s-a declarat preocupat de "perspectivele unei militarizări crescute și de potențialul ca aceste activități să mărească riscul unor calcule greșite sau de conflict între statele având revendicări". China revendică drepturile asupra aproape întregii Mări a Chinei de Sud, unde unele zone sunt de asemenea disputate de Vietnam, Malaezia, Filipine și sultanatul Brunei.

Statele Unite au provocat nemulțumirea Chinei trimițând la 28 octombrie un distrugător american în apropierea insulelor artificiale construite de Beijing în arhipelagul Spratlys.

Rachete pe cerul Californiei

Marina americană (US Navy) a lansat sâmbătă o rachetă nearmată de la bordul unui submarin, în largul coastelor din sudul Californiei, a cărei dâră luminoasă a trecut ca fulgerul peste stat şi a fost vizibilă inclusiv din Nevada şi Arizona. Un purtător de cuvânt al Marinei a declarat pentru The San Diego Union-Tribune că Programele Sistemelor Strategice ale Marinei (NSSP) au efectuat testarea rachetei pe mare, sâmbătă, de la bordul submarinului USS Kentucky, dotat cu rachete balistice. Comandorul Ryan Perry a precizat că lansări sunt efectuate frecvent, pentru a asigura fiabilitatea continuă a sistemului şi că informaţiile despre aceste lansări sunt clasificate înainte de tiruri.

Lipsa de informaţii despre dârele de lumină, la căderea serii, a determinat o avalanşă de apeluri telefonice către forţele de ordine şi un val de postări de imagini şi înregistrări video pe reţelele de socializare. Mulţi susţineau că e vorba de OZN-uri.

Era neclar dacă testarea avea vreo legătură cu redirecţionarea zborurilor nocturne către şi de pe Aeroportul Internaţional de la Los Angeles, din cauza activării militare a spaţiului aerian.

Avioane sosesc şi decolează de obicei peste Pacific de la miezul nopţii şi până la ora 6.30 dimineaţa, pentru reducerea zgomotului, însă ele făceau lucru către est de aeroport. Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) nu a răspuns unui mesaj prin care AP cerea lămuriri, precizează Mediafax.

Testarea a avut loc în poligonul de testare din Pacific, o zonă vastă situată, la nord-vest de Los Angeles, în care Marina testează periodic rachete de croazieră de tip Tomahawk şi Standard de la bordul unor nave şi submarine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: sua, rusia, china, ozn, marina, racheta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...