2017-01-21 00:14

EXTERNE


Anatomia incidentelor cu arme. Serviciile secrete o învinuiesc pe republicana Palin pentru ameninţările cu moartea la adresa lui Obama

 |  19:11
Anatomia incidentelor cu arme. Serviciile secrete o învinuiesc pe republicana Palin pentru ameninţările cu moartea la adresa lui Obama

Un atac al unui maniac criminala distrus cinci familii şi a atras atenţia în mod deosebit şi pentru că uncongresmen SUA a fost împuşcat. Acţiunea ucigaşului din Arizona pare să seîncadreze perfect cu retorica predominantă a zilei în care politica a devenitrăzboi.

Republicana ultraconservatoareSarah Palin este învinuită de către Serviciile Secrete Americane pentru ameninţărilecu moartea la adresa lui Barack Obama şi de către media pentru retoricaagresivă care ar fi declanşat escaladareaviolenţelor în SUA. Atacurilerepetate ale lui Plain au provocat un vârf de ameninţări cu moartea la adresalui Obama, în ultimele săptămâni ale campaniei. Republicana este şi cea care aconceput un site în care democraţii erau împuşcaţi. Vicecandidatul republican la preşedinţie a atras criticipentru că îl acuza pe Obama de colaborare cu teroriştii, menţionând asociereasa în anii şaizeci cu radicalul William Ayers. Atacurileau provocat o atmosferă tensionată la mitingurile ei, cu suporterii strigând"terorist" şi "să-l omorâm", până când campania lui McCain aordonat temperarea unei astfel de retorici.Serviciul Secret aavertizat familia Obama la jumătatea lunii octombrie că au văzut o creşteredramatică a numărului de ameninţări împotriva candidatului democrat, care a coinciscu atacurile doamnei Palin la adresa sa. Michelle Obama, viitoarea Prima Doamnă,a fost atât de supărată că s-a întors către prietenul ei şi consilier de campanieValerie Jarrett şi a spus: "De ce ar încerca să-i facă pe oameni să neurăscă?".Detaliile despreameninţările la adresa lui Obama vindupă ce un raport de săptămâna trecută legat de securitate conceput de analiştiide la Stratfor, a avertizat că preşedintele este o ţintă de risc ridicat pentrupersoane înarmate rasiste. Acesta a concluzionat: "Ne aşteptăm caautorităţile federale să descopere mai multe comploturi împotriva preşedinteluipuse la cale de ideologi ai supremaţiei albilor...".

Consilierii ei vorspune, mai mult ca sigur, că aceste scurgeri de informaţii suntdirecţionate pentru a torpila ambiţiileei la Casa Albă.

Autorulatacului, posibile legături cu extrema-dreaptă

Anchetatorii americani verifică în prezentdacă organizaţiile de extremă-dreapta au jucat un rol în atacul din Arizona,soldat cu şase morţi şi 14 răniţi, printre care şi o membră a Congresului. Eise concentrează în prezent pe analizarea posibilităţii ca organizaţii sausite-uri de extremă-dreapta să fi jucat un rol important în acţiuneaatacatorului.

"Natura internetului înseamnă că nunumai ameninţările, ci şi discursuri care instigă la ură şi alte discursurisunt mult mai uşor accesibile persoanelor decât erau cu 8, 10 sau 15 ani înurmă", a spus directorul FBI. Anchetatorii suspectează că există legăturiîntre presupusul autor al atacului, Jared Lee Loughner, şi o publicaţie onlinecunoscută pentru poziţia sa antiimigranţi. Southern Poverty Law Centre, unadintre principalele instituţii americane de urmărire a crimelor comise din ură,a apreciat că există semne ale unei influenţe de extremă-dreapta în mesajepublicate de Loghner pe internet. Şi alte organizaţii care monitorizează grupurileextremiste au observat că Loughner vorbea foarte mult despre o a "douaConstituţie americană", o formulă folosită de unii susţinători aiextremei-drepte pentru a descrie amendamentele de după Războiul Civil, care aupus capăt sclavagismului şi le-au oferit cetăţenie persoanelor de culoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-09

Mai multe imagini:
Anatomia incidentelor cu arme. Serviciile secrete o învinuiesc pe republicana Palin pentru ameninţările cu moartea la adresa lui Obama
zoom



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image