2018-12-16 17:12


Angela Merkel, ameninţată de jihadiștii din Statul Islamic

 |  19:23
Angela Merkel, ameninţată de jihadiștii din Statul Islamic

Şeful Guvernului de la Berlin, Angela Merkel, este ţinta unei noi înregistrări a jihadiştilor din Statul Islamic. Aceştia ameninţă liderul occidental că Germania va plăti pentru contribuţiile sale la coaliţia internaţională contra SI şi solicită musulmanilor să pregătească atacuri în Austria şi Germania. În această vreme, filiala din Sinai a SI a dezvăluit că pregăteşte execuţia unui cetăţean croat.

Teroriştii din organizaţia Statul Islamic au publicat pe internet un mesaj video în care o ameninţă pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu organizarea de atacuri teroriste. În înregistrarea filmată printre ruinele oraşului antic Palmira pot fi văzuţi doi jihadişti aflaţi în spatele a doi prizonieri. Cei doi islamişti au transmis un mesaj în limba germană adresat „fraţilor şi surorilor” din Germania, invitându-i să se alăture „califatului” din Siria şi Irak, relatează Mediafax. Ei le-au recomandat musulmanilor occidentali să îi atace pe „necredincioşii” din Germania şi Austria, dacă pot veni în Statul Islamic. Unul dintre bărbaţi a ameninţat-o pe Angela Merkel pentru rolul său în participarea trupelor germane la misiunea de pace din Afganistan şi sprijinul oferit coaliţiei internaţionale anti-SI. Înregistrarea publicată de Statul Islamic s-a încheiat cu executarea captivilor.

Peste 600 de germani s-au alăturat diferitelor grupuri jihadiste care luptă în Siria şi în Irak, aminteşte agenţia bulgară Novinite. Hans-Georg Maassen, directorul Oficiului Federal pentru Protejarea Constituţiei, agenţia de securitate internă a Germaniei, a dezvăluit că numărul musulmanilor germani care pleacă pentru a lupta în Siria şi Irak a continuat să crească în 2015, chiar dacă nu într-un ritm la fel de intens precum cel din anul precedent.

Tânăr arestat în Germania

Un tânăr marocan a fost arestat în Ludwigsburg pentru legături cu organizaţiile teroriste, informează Deutsche Welle. Autorităţile din Spania au emis un mandat de arestare pe numele bărbatului pe care îl acuză că a jucat un rol important de recrutarea de jihadişti. El ar fi servit totodată şi ca punct de contact pentru islamiştii hotărâţi să se alăture grupărilor teroriste din Orientul Mijlociu. Potrivit poliţiei spaniole, tânărul de 21 de ani ar fi ameninţat, în mai multe mesaje publicate pe reţele de socializare, cu comiterea de atacuri pe teritoriul Spaniei.

Război fără încetare

Puterea militară a Statului Islamic nu pare să fi fost afectată de bombardamentele coaliţiei internaţionale antijihadiste. Directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rabi Abdel Rahmane, a dezvăluit că oraşul Al Qaryatayn, aflat la sud-est de Homs, a fost cucerit de SI după „lupte intense” cu armata siriană şi trupele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Atacul ar fi început cu trei atentate sinucigaşe asupra unor posturi de control aflate la intrările în oraş şi s-a încheiat cu moartea a 37 de soldaţi sirieni şi a 23 de terorişti, relatează Agerpres. Potrivit OSDO, Al Qaryatayn ocupă o poziţie strategică şi oferă comandamentului SI posibilitatea de a înlesni comunicarea dintre forţele sale din provincia Homs şi cele din provincia Qalamoun.

Prizonier croat

Filiala egipteană a organizaţiei teroriste Statul Islamic - Ansar Beit al-Maqdess, redenumită ca Provincia Sinai din Califatul Islamic - a anunţat miercuri că pregăteşte execuţia unui cetăţean croat în vârstă de 30 de ani, Tomislav Salopek. O înregistrare apărută recent pe reţelele jihadiste îl arată pe bărbat îngenuncheat la picioarele unui islamist care poartă cagulă şi este înarmat cu un cuţit. Conform unui mesaj citit de croat, el va fi ucis dacă în termen de 48 de ore autorităţile de la Cairo nu eliberează mai multe „femei musulmane” arestate în campania contra islamiştilor egipteni.

Salopek este angajat al companiei franceze CGG şi a fost răpit pe 22 iulie în Egipt, aminteşte Newsweek. Maşina pe care o conducea a fost oprită de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, croatul fiind luat captiv. Bărbatul a mai lucrat în Siria, Egipt, Libia şi Irak şi deţinea un certificat de la Crucea Roşie. Căsătorit de opt ani, Salopek este şi tatăl a doi copii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-06

TAGURI: merkel, germania, statul, islamic, jihadisti, islamisti, osdo
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
06 Aug 2015

NUMAI UN CHIOR NU VEDE CA ASTIA DIN POZA NU SUNT ARABI PURSANGE....CINE STIE CE DREAQU DE CORCITURI...ALA DIN STANGA ZICI CA-I BULGARO-TURC IAR ALA DIN DREAPTA SEAMANA CU ....PREAFERICITUL DANIEL ZIS "VOTATI PONTA".....INCURCATE SUNT CAILE DOMNULUI.....ALELUIA FRATILOR...POATE CA CINEVA PRODUCE CLONE PE BANDA RULANTA...MAINE POIMAINE O SA VEDEM UN TERORIST CARE SEAMANA CU REAGAN...SAU CU ELVIS...
ISTORIC
06 Aug 2015

Din acele locuri sa format Legiunea 5 Romana Macedonia si adusi , detasati in Oltenia noastra . Pe urma veterani din armata Romana sau curcit cu bastinasile Daci . Din aceasta cauza multi olteni sint mai maslini . Ei vrea un stat al lor Arab Magrebian din Iran pina in Maroc . Studenti Palestinieni scoliti de Ceausescu asa vorbeau si gindeau de atunci . Daca nu va convine ce cautati acolo ?
Random imageUltimele stiri


loading...