2018-12-13 04:48


Angela Merkel, anunț despre aderarea României la Schengen

 |  16:29
Angela Merkel, anunț despre aderarea României la Schengen

După întâlnirea de joi cu premierul Dacian Cioloș, cancelarul Germaniei, Angela Merkel a lăudat eforturile anticorupție ale României, condiție esențială în aderarea României la spațiul Schenghen.

"Cred că proiectul Schengen este de cea mai mare actualitate şi cred că există motive bune să facem totul să fie garantată libera circulaţie în cadrul graniţelor Schengen. (...) Schengen este un instrument de creştere economică şi este apreciat de cetăţenii europeni, şi de aceea trebuie să facem totul să fie păstrat şi bineînţeles să dăm posibilitatea acestor ţări care nu fac parte din spaţiu să devină membu Schengen. Este corect că România a făcut foarte multe eforturi în apărarea graniţelor, aşteptăm însă următorul raport CE privind corupţia. Aşteptăm să vedem că în acest raport se regăsesc toate eforturile României de combatere a corupţiei astfel încât să adere la spaţiul Schengen", a declarat Merkel, scrie Mediafax.

Cancelarul german a spus că există motive întemeiate să fie păstrată libertatea de mişcare în cadrul spaţiului Schengen, iar pentru asta trebuie rezolvată problema migraţiei. Ea a mai precizat că actualele controale temporare instituite la graniţe sunt parte a acordului Schengen.

La rândul său, premierul Dacian Cioloş a precizat că România a făcut mari progrese de combatere a corupţiei şi acest lucru este vizibil, iar acutalul guvern va continua eforturile astfel încât aceste progrese să se regăsească şi în raportul Comisiei Europene.

"Am discutat şi despre faptul că România şi-a îndeplinit condiţiile pentru a putea adera la spaţiul Schengen, ne dorim, sigur, un spaţiu Schengen solid şi credibil şi de aceea suntem conştienţi că trebuie să rezolvăm problemele care se află acum pe agendă, atât în ce priveşte întărirea frontierelor exterioare al Uniunii Europene, şi aici România acţionează deja ca şi cum ar fi un stat membru Schengen cu foarte multă responsabilitate la controlul frontierelor", a declarat premierul Dacian Cioloş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-07
Citeste si:
Olanda, mesaj pentru România privind intrarea în Schengen
UE trage spaţiul Schengen pe linie moartă. Circulaţia fără paşaport va fi supendată pentru doi ani, urmând să fie reintroduse controalele la frontiere

TAGURI: dacian ciolos, angela merkel, vizita oficiala, schengen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CARACATITA DIPLOMATIEI
07 Ian 2016

Ai cerut platirea furturilor si distrugerilor din a doilea razboi facut de ei . Dar si hotia cu petrol , materi prime , minereuri , lemn , grine , cereale , animale si altele cu care au facut razboiul si spunid ca plateste , de circa 100 miliarde euro actual . Cind isi platesc datoriile facute si furate ?
Random imageUltimele stiri


loading...