2018-12-11 08:57


Angela Merkel trage semnalul de alarmă. Refugiaţii, motiv de război în Balcani

 |  18:11
Angela Merkel trage semnalul de alarmă. Refugiaţii, motiv de război în Balcani

Cancelarul german, Angela Merkel, a avertizat în legătură cu posibile confruntări armate între țările din Balcani, tranzitate de cea mai mare parte a refugiaților, în cazul în care Germania își va închide frontiera cu Austria.

Există deja tensiuni în țările din Balcanii de Vest și „nu doresc să se ajungă la confruntări militare acolo”, a declarat luni seară Angela Merkel la un miting al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), la Darmstadt (vest), afirmații preluate marți de presa germană, transmite Agerpres.

Numeroși experți au avertizat asupra faptului că, dacă Germania, principala destinație a migranților care fug în special de războiul din Siria, își va închide granița cu Austria, țările balcanice, prin care trec migranții și refugiații, vor face același lucru. Uniunea Europeană a anunțat la sfârșitul lunii octombrie crearea a 100.000 de locuri de primire pentru refugiați în Grecia și Balcani cu scopul reducerii acestei crize migratorii fără precedent, în condițiile în care au apărut deja tensiuni între Slovenia, Croația, Serbia și Ungaria în ultimele luni legate de tranzitarea acestor țări de zeci de mii de migranți. Șefa Guvernului german a avertizat luni seară în legătură cu o situație care s-ar putea deteriora rapid. Pe plan intern, problema refugiaților divizează de asemenea coaliția conservatori/social-democrați la putere în Germania, formațiunile politice nereușind duminică să ajungă la un acord după ce conservatorii bavarezi CSU au cerut ca Germania să accepte mai puțini refugiați pe teritoriul său, în condițiile în care se așteaptă ca în acest an în Germania să ajungă între 800.000 și un milion de refugiați. O nouă rundă de negocieri este programată pentru joi, în special în jurul creării, dorită de conservatori, a unor „zone de tranzit“ la granița germano-austriacă pentru a accelera examinarea solicitărilor de azil și a expulzărilor, o idee respinsă de Partidul Social-Democrat (SPD).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: angela merkel, refugiati, razboi, balcani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CARACATITA DIPLOMATIEI
03 Noi 2015

Kaghebisto , tu ai distrus Europa . Acum ai dat drumul la fabrica si tiparnita Euro , pe spinarea Balcanilor . Trimite avione in lagarele lor si i-ai de acolo , direct .
CROCODILUL FLAMAND
03 Noi 2015

CEVA SE COACE IN CREIERELE BANCHERILOR...DIN PACATE NU EXISTA NICIUN INDICIU DAR SIGUR AU PUS EI CEVA LA CALE>>>>REALITATEA ESTE CA AU STERPELIT BANII SI ACUM NU VOR SA DEA SOCOTEALA,ASA CA LE CONVINE DE MINUNE SA INCEAPA VREUN RAZBOI CA SA STEARGA URMELE...NU DEGEABA TOTI SUNT CU NERVII INTINSI LA MAXIM,SE ASTEAPTA LA TOT FELUL DE INSCENARI
ISTORIC
04 Noi 2015

In 1890 , 1918 , 1945 , 1989 , 2000 si acum , Germania a pacalit lumea cu hotia financiara . Iar acum coace o noua hotie financiara , pe spinarea , celorlante popoare .
Random imageUltimele stiri


loading...