2018-10-22 13:00


Ankara, încă incapabilă să oprească terorismul: Atac asupra unui apropiat al regimului din Turcia

 |  18:06
Ankara, încă incapabilă să oprească terorismul: Atac asupra unui apropiat al regimului din Turcia

În ciuda operaţiunilor militare declanşate de Ankara, loviturile teroriste continuă. În ciuda operaţiunilor militare. Un apropiat al partidului islamist AKP, Murat Sancak, a scăpat în mod miraculos după ce mai mulţi atacatori au deschis focul asupra maşinii în care se afla.

O tentativă de asasinat asupra lui Murat Sancak, directorul unui trust de presă proguvernamental din Turcia, a dat greş după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au lovit cu o maşină vehiculul în care se afla acesta şi au deschis focul. Deşi nu au reuşit să îl omoare pe directorul Star Media Group, atacatorii au fugit, fiind daţi în urmărire generală. Potrivit Mediafax, Murat Sancak este director general al Star Media Group, un trust care deţine postul de televiziune 24 şi cotidianul proguvernamental Star.

Atacul a avut loc în aceeaşi zi în care forţele de securitate din Turcia au declanşat joi o operaţiune împotriva unor militanţi de extrema stângă din cartierele Sariyer şi Baltalimani din Istanbul. Agenţia Dogan relatează că autorităţile au ţintit mai mulţi membri din organizaţia teroristă Frontul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C). Aceasta a revendicat un atac armat care a fost comis miercuri la intrarea în Palatul otoman Dolmabahçe, aflat în apropierea biroului premierului Ahmet Davutoglu. Doi bărbaţi au fost arestaţi, forţele de ordine descoperind asupra lor grenade şi arme automate, relatează Agerpres. „Vom rupe mâinile ridicate împotriva celor doi combatanți ai poporului care au întreprins un atac împotriva Palatului Dolmabahçe pentru a cere dreptate”, se arată într-un mesaj publicat de DHKP-C pe pagina sa de Internet. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-20

TAGURI: turcia, star, istanbul, dhkp
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...