2018-06-21 15:38


Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre ATACUL armat de pe Champs-Élysées

 |  11:25
Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre ATACUL armat de pe Champs-Élysées

Poliţia franceză a percheziţionat locuinţa din Chelles a lui Karim Cheurfi, condamnat pentru atacarea unui poliţist în 2001. Churfi este suspect în cazul atacului armat de pe Champs-Élysées, soldat cu uciderea unui poliţist şi cu rănirea gravă a altor doi. Cel de-al doilea suspect căutat de autorităţile franceze pentru atacul de pe Champs Elysees, soldat cu moartea unui poliţist şi rănirea a trei persoane, s-a predat autorităţilor belgiene şi este reţinut la Anvers.

Autorităţile franceze au găsit o puşcă ce foloseşte aer comprimat şi mai multe arme albe în maşina autorului atacului de pe Champs Elysees, relatează BFMTV, fără a identifica sursele informaţiei.

Printre armele albe s-ar fi aflat şi un cuţit de bucătărie. De asemenea, oamenii legii au găsit documentele atacatorului în vehicul.

Un poliţist francez a fost împuşcat mortal şi alţi doi au fost răniţi joi noapte, în centrul Parisului, într-un atac desfăşurat cu numai câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale şi revendicat rapid de gruparea militantă Statul Islamic. O turistă a fost rănită uşor de focurile de armă.

Cel de-al doilea suspect căutat de autorităţile franceze pentru atacul de pe Champs Elysees, soldat cu moartea unui poliţist şi rănirea a trei persoane, s-a predat autorităţilor belgiene şi este reţinut la Anvers, relatează AFP, citat de News.ro.

Un poliţist francez a fost împuşcat mortal şi alţi doi au fost răniţi joi noapte, în centrul Parisului, într-un atac desfăşurat cu numai câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale şi revendicat rapid de gruparea militantă Statul Islamic.

“Simţul datoriei poliţiştilor noştri, în această seară, a evitat un masacru (…), au evitat o baie de sânge pe Champs Elysee”, a spus ministrul de Interne Matthias Fekl.

“Puţin după ora 21.00 (22.00 ora României), un vehicul a oprit lângă o maşină de poliţie care era parcată. Imediat, un bărbat a coborât şi a deschis focul asupra vehiculului de poliţie, rănind mortal un ofiţer”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Preşedintele Francois Hollande s-a declarat convins că “crima laşă” de pe bulevardul Champs Elysee au fost un act de terorism. Autorul atacului a fost ucis în schimbul de focuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-21

TAGURI: atac, paris, teroristi, Champs-Élysées

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova