2018-11-20 19:49


Apel la calm după achitarea lui George Zimmerman

 |  06:51
Apel la calm după achitarea lui George Zimmerman

Preşedintele american Barack Obama a făcut un apel la calm şi a afirmat duminică, după achitarea lui George Zimmerman pentru uciderea tânărului de culoare Trayvon Martin, că Statele Unite sunt “un stat de drept” şi că “un juriu s-a pronunţat”, transmite AFP.

“Ştiu că această afacere a provocat pasiuni intense. La o zi după verdict, ştiu că aceste pasiuni ar putea să se intensifice. Suntem însă un stat de drept, iar un juriu s-a pronunţat”, a declarat Barack Obama într-un comunicat, a doua zi după verdictul anunţat sâmbătă seară de un tribunal din Florida.

Obama a adăugat: “Le cer acum tuturor americanilor să respecte apelurile de a judeca la calm, lansate de cei doi părinţi care şi-au pierdut tânărul lor fiu”.

Barack Obama le-a cerut concetăţenilor săi “să lărgească cercul compasiunii şi înţelegerii”. El a calificat moartea lui Trayvon Martin, în vârstă de 17 ani, drept o “tragedie, nu doar pentru familia sa, nu doar pentru o comunitate, ci pentru întreaga Americă”.

“Ar trebui să ne întrebăm dacă facem tot ce este posibil pentru a pune frână valului de violenţe comise cu arme de foc, care iau prea multe vieţi zilnic în această ţară. Ar trebui să ne întrebăm, atât ca indivizi, cât şi ca societate, cum să împiedicăm viitoare tragedii asemănătoare cu aceasta”, a adăugat el, în prima reacţie după decizia instanţei.

“Este modul de a-i aduce un omagiu lui Trayvon Martin”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Trayvon Martin a fost ucis în februarie 2012 de George Zimmerman, în vârstă de 29 de ani, care, sâmbătă seară, a fost achitat pentru crimă de un juriu la Sanford. Apărarea a pledat pentru legitimă apărare, adaugă AFP.

Cazul a provocat dezbateri aprinse în Statele Unite, asociaţiile pentru apărarea drepturilor civile considerând că adolescentul a fost victimă a unui crime cu caracter rasist.

Duminică au fost organizate manifestaţii pe tot cuprinsul Statelor Unite. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, violenţe sporadice au izbucnit la Oakland, în apropiere de San Francisco.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-15

TAGURI: Barack, obama, George, Zimmerman, achitat, calm, apel
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...