2017-01-17 02:45

EXTERNE


Apropiere istorică între Rusia şi SUA: “Putin a propus suprimarea regimului de vize. Biden a primit bine mingea la fileu”

 |  17:31
Apropiere istorică între Rusia şi SUA: “Putin a propus suprimarea regimului de vize. Biden a primit bine mingea la fileu”

Premierulrus Vladimir Putin a propus joi "o apropiere istorică" de StateleUnite prin suprimarea regimului de vize dintre cele doua ţări. "Dacă Rusia şi Statele Unite ar ajunge la un acord pentru abolirearegimului de vize între Rusia şi Statele Unite, ar fi un pas istoric", adeclarat Putin la Moscova în timpul unei întâlniri cu vicepreşedintele americanJoe Biden. “O idee bună”, a răspuns oficialul SUA. Biden poartă discuţii cu premierul rus, ca parte aunei vizite oficiale la Moscova.

Autorităţile ruse încearcă de mult timpsă convingă Europa să renunţe la vizele pentru cetăţenii ruşi, dar eforturilelor nu s-au soldat cu nici un rezultat semnificativ. Serviciul de SecuritateFederal al Rusiei a propus introducerea unui regim de călătorie fără vizepentru cetăţenii străini din UE care intră în ţară. Rusia a încheiat acorduride liberalizare a vizelor de călătorie cu aproape toate fostele republicisovietice şi cu mai mult de 20 de alte ţări. Discuţiiledintre Biden şi Vladimir Putin au vizat cooperarea economică, în cadrulrelansării relaţiilor cu administraţia preşedintelui american Barack Obama,după mai mulţi ani de relaţii dificile în timpul administraţiei republicanuluiGeorge W. Bush.

Vicepreşedinteleamerican s-a întâlnit în cursul dimineţii de joi cu apărători ruşi aidrepturilor omului şi le-a adus la cunoştinţă susţinerea Washingtonului faţă dedezvoltarea democraţiei în Rusia, potrivit unor participanţi. Miercuri, JoeBiden a salutat politica preşedintelui Dmitri Medvedev, aducând astfel unsprijin inedit şefului statului rus, care afişează o linie mai liberală decâtpredecesorul său şi actualul premier, Vladimir Putin. "Modul dumneavoastrăde a conduce şi progresele (înregistrate în Rusia) arată că scepticii s-auînşelat", afirmase el, după ce s-a întâlnit cu preşedintele rus la reşedinţasa din Gorki, la periferia Moscovei. Anterior, Biden a mers la Skolkovo,Silicon Valley al Rusiei, pentru a asista la semnarea unui contract în valoarede două miliarde de dolari între Aeroflot şi Boeing, pentru achiziţia a şaseavioane Boeing 777-300 ET şi a două Boeing 777-200 ER. Vicepreşedintele asalutat contractul ca fiind benefic pentru ambele ţări. "Va crea locuri demuncă în domeniul înaltei tehnologii aici, în Rusia, dar şi în ţară, va susţine11.000 de locuri de muncă", a explicat el. O parte dintre avioane vor fifolosite pentru transportul la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image