2019-04-24 15:13


Arabia Saudită neagă acuzaţiile privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

 |  11:17
Arabia Saudită neagă acuzaţiile privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Arabia Saudită neagă acuzaţiile privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în clădirea Consulatului din Istanbul, a declarat, vineri, ministrul de Interne.

Ministrul susţine că acuzaţiile privind uciderea lui Khashoggi sunt “minciuni” care vizează Guvernul saudit, informează Reuters care citează agenţia oficială de presă.

O delegaţie din Arabia Saudită a ajuns, vineri, în Turcia ca parte a investigaţiei comune privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, conform a două surse din Turcia.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, delegaţia va participa la discuţii cu oficialii turci, la sfârşitul acestei săptămâni.

Erdogan a declarat recent că Turcia nu poate să tacă privind dispariţia lui Khashoggi şi a cerut oficialilor de la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul să demonstreze că jurnalistul a părăsit clădirea.

Khashoggi a intrat în consulatul Arabiei Saudite în 2 octombrie pentru a obţine documente privind viitoarea sa căsătorie. Oficialii saudiţi susţin că el a părăsit la scurt timp clădirea, dar autorităţile turce şi logodnica sa, care îl aştepta afară, afirmă că bărbatul nu a mai ieşit din consulat.

Dispariţia jurnalistului a creat noi tensiuni între Turcia şi Arabia Saudită. Relaţiile dintre cele două ţări erau deja tensionate după ce Turcia a trimis trupe militare în Qatar, anul trecut, ca semn de susţinere după ce vecinii ţării, printre care şi Arabia Saudită, au oprit relaţiile diplomatice cu Qatarul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-10-20

TAGURI: arabia saudita, jurnalist, ucis, crima,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG