2018-12-18 18:13


Arest la domiciliu pentru francezii care se întorc din Siria

 |  08:51
Arest la domiciliu pentru francezii care se întorc din Siria

Guvernul de la Paris intenţionează ca tuturor cetățenilor francezi care se întorc din Siria sau din Irak să li se impună "condiții de supraveghere drastice la revenirea lor". O sursă guvernamentală a afirmat că Executivul are în vedere plasarea acestora în „arest la domiciliu", relatează AFP, citat de Agerpres.

Executivul doreşte ca acești francezi, potențial implicați în "filiere jihadiste siriano-irakiene", să fie suspuşi unei "vize de întoarcere" pentru a reveni pe teritoriul național.

Președintele francez, François Hollande, a declarat, luni, că se are în vedere modificarea Constituţiei "cât mai curând posibil" pentru a permite puterii publice "să acționeze contra terorismului de război".

Sursa guvernamentală a mai afirmat că această revizuire a Constituției "va crea un regim civil de stare de criză, care să permită punerea în aplicare a unor măsuri excepționale, aducând exercitării libertăților publice numai restricții absolut necesare garantării securității naționale".

"Aceste măsuri trebuie să fie adaptate la caracteristicile specifice ale amenințării teroriste, mai ales durata sa" și "vor putea merge dincolo de ce este prevăzut în prezent de legea" privind starea de urgență, a adăugat sursa citată. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: arest, domiciliu, francez, intoarce, siria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...