2018-11-14 13:23


Armata egipteană: Nu am ucis copii

 |  11:44
Armata egipteană: Nu am ucis copii

Preşedintele interimar al Egiptului, Adly Mansour, a cerut o investigaţie în cazul morţii a cel puţin 51 de persoane luni în timpul unei manifestaţii în sprijinul fostului şef al statului Mohamed Morsi, răsturnat de la putere de armată săptămâna trecută. Mişcarea islamistă Fraţii musulmani, din rândurile cărora provine şi Morsi, aflat în prezent în custodia militarilor, susţine că armata a deschis focul în timpul rugăciunii de dimineaţă asupra unor oameni paşnici, adunaţi în faţa unei cazărmi din Cairo, unde este deţinut Morsi, relatează publicaţia online israeliană (de limbă rusă) MigNews.

Armata, la rândul său, susţine că un 'grup terorist' a încercat să preia controlul sediului Gărzii Republicane, printr-un asalt armat, ucigând un ofiţer şi rănind alţi cel puţin 40 de militari. Militarii egipteni spun că au deschis focul numai atunci când au fost atacaţi şi au trebuit să se apere.

Potrivit unui purtător de cuvânt militar Ahmed Ali, susţinătorii preşedintelui înlăturat de la putere Mohamed Morsi, care au stat în faţa sediului Gărzii Republicane în decurs de câteva zile, au utilizat muniţie de luptă în timpul asaltului. El a mai adăugat că, în timp ce un grup de islamişti atacau clădirea, o altă grupare trăgea de pe acoperişul clădirii din preajmă.

'Ofiţerul nostru a stat patru ore pe masa de operaţii după ce a fost împuşcat în cap. I-au spulberat practic craniul', a spus el, indicând că în acesta s-a tras de pe acoperişul clădirii din partea opusă a străzii.

În acelaşi timp, el a mai spus că mulţi protestatari au declarat pentru mass-media că armata şi poliţia au ucis copii, aducând în sprijinul unor astfel de acuzaţii fotografii cu imagini ale războiului civil din Siria, conform MigNews.

'Armata egipteană îşi ucide duşmanii, nu copiii', a declarat acelaşi purtător de cuvânt al armatei, negând categoric aceste acuzaţii.

Ministerul egiptean al Sănătăţii a confirmat că printre victimele înregistrate luni, în faţa sediului Gărzii Republicane, nu sunt copii, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09
Citeste si:
Egipt: Incidente armate, soldate cu 15 morţi
Egipt: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor
Violenţele stau să erupă în Egipt. Protestatarii pro şi anti-Morsi se pregătesc să ocupe străzile
Împuşcături pe străzile din Cairo. Fraţii Musulmani denunţă "lovitura de stat" orchestrată de armata egipteană
Egiptul, sub cravaşă militară. Judecătorul Adly Mansour a preluat interimatul la Cairo
Egipt: Mandate de arestare pentru liderii Fraţilor Musulmani

TAGURI: egipt, armata, egipteana, mohamed, morsi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...