2018-09-26 12:46


Atac cu sticle incendiare. 16 morți intr-o discotecă din Cairo

 |  19:51
Atac cu  sticle incendiare.  16 morți intr-o discotecă din Cairo

Cel puțin 16 persoane au murit și alte trei au fost rănite în urma unui atac cu sticle incendiare la o discotecă din Cairo, autoritățile privilegiind ipoteza unui act de răzbunare personală, transmit AFP și Reuters.

Poliția egipteană a lansat operațiunea de urmărire a unui bărbat pentru a-i găsi pe atacatorii neidentificați care au fugit imediat după incident.

'Au fost ucise 16 persoane, iar alte trei au fost rănite în incendiul dintr-o discotecă (Al-Sayyad) din cartierul Agouza (centrul capitalei egiptene) după aruncarea de cocteiluri Molotov asupra stabilimentului. Ancheta preliminară desfășurată de serviciile de securitate a arătat că există diferende între angajați și alte persoane care ulterior au lansat sticle incendiare în direcția discotecii pentru a se răzbuna', a indicat Ministerul de Interne egiptean, într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Poliția nu a fost în măsură să confirme informațiile difuzate de presa egipteană conform cărora autorii erau mascați și se aflau pe motociclete.

Pompierii au reușit să țină sub control incendiul, care nu s-a întins asupra imobilelor învecinate. Fațada și interiorul discotecii au fost complet arse, potrivit unui corespondent AFP.

Cazurile în care discoteci sau baruri de noapte devin ținte ale atacurilor sunt relativ izolate în Egipt. La începutul anilor '90, mai multe baruri de noapte au fost atacate de membri ai unor grupări islamiste radicale.

În ultimele luni, militanții islamiști au revendicat mai multe atacuri cu bombă și incidente armate în Egipt, îndreptate mai ales contra membrilor forțelor de securitate după ce armata l-a înlăturat de la putere în 2013, în urma unor ample proteste de stradă, pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi, susținut de Frăția Musulmană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-04

TAGURI: Cairo, atac, sticle, incendiare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...