2018-11-21 04:05


UPDATE. Atac sinucigaş la Kabul: 7 morţi şi 4 răniţi. Un român, decedat

 |  08:35
UPDATE. Atac sinucigaş la Kabul: 7 morţi şi 4 răniţi. Un român, decedat

UPDATE, ora 12.06: MAE confirmă oficial decesul cetăţeanului român, dat dispărut în urma atentatului de la Kabul, Afganistan.

Potrivit MAE, cel de-al doilea cetăţean român este rănit şi se află, în continuare, sub îngrijire medicală, starea de sănătate fiind stabilă.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat informaţiile, atât cu privire la cetăţeanul român decedat, cât şi cu privire la cel rănit, către autorităţile române competente, în vederea contactării şi informării familiilor acestora. 

UPDATE, ora 8.55: MAE a anunţat că doi cetăţeni români se numără printre victimele  atentatului care a avut loc marţi dimineaţă la Kabul, în Afganistan. MAE precizează că, potrivit informaţiilor neoficiale, unul dintre români a fost rănit iar celălalt este dat dispărut.

Potrivit sursei citate, cei doi români sunt civili angajaţi la o firmă internaţională care deserveşte o bază logistică din Kabul.

"Cu privire la atentatul care a avut loc marţi, 2 iulie 2013, ora 4.30 (ora locală), la Kabul, în Afghanistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit datelor cunoscute la acest moment, doi cetăţeni români, personal civil, se numără printre victimele atacului. Cei doi cetăţeni români sunt angajaţi, pe bază de contract, la o firmă internaţională care deserveşte o bază logistică din capitala afghană. Din informaţiile încă neconfirmate oficial, rezultă că unul dintre cetăţenii români a fost rănit şi se află acum sub îngrijire medicală iar cel de al doilea este dat dispărut", se arată într-un comunicat transmis de MAE. 

Combatanţi kamikaze au comis un atac marţi dimineaţa la Kabul, împotriva unei societăţi de transport străine care lucrează cu ISAF, forţa NATO în Afganistan, a transmis poliţia din Kabul. Atentatul sinucigaş s-a soldat cu cel puţin 7 morţi, iar printre răniţi s-ar afla şi români.

'Patru paznici nepalezi, un paznic afgan şi doi civili afgani' au fost ucişi în atac, a declarat pentru AFP şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayoub Salangi, explicând că toţi atacatorii - în jur de trei persoane - au fost ucişi.

Poliţia a indicat, de asemenea, că alte patru persoane au fost rănite.

Din primele cercetări, în jurul orei 04h30 locală (00h00 GMT), un camion încărcat cu explozibil a fost aruncat în aer în faţa intrării unui complex industrial, producând un crater enorm. A avut loc o confruntare corp la corp şi un schimb de focuri între paznici şi doi-trei kamikaze timp de 40 de minute.

Deasupra zonei atacului se ridică un nor gros de fum, o parte din intrarea unei clădiri fiind distrusă.

Atacul nu a fost revendicat încă, dar rebelii talibani care luptă împotriva guvernului de la Kabul şi a forţei NATO conduse de SUA trimit regulat comandouri sinucigaşe în capitala afgană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02

TAGURI: atac, sinucigas, Kabul, Afganistan, morti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...