2018-12-15 03:09


Atac terorist în Burkina Faso. Cel puţin 20 de persoane, UCISE

 |  08:51
Atac terorist în Burkina Faso. Cel puţin 20 de persoane, UCISE

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise într-o luare de ostatici din capitala Burkinei Faso, atacul începând aseară şi continuând şi la această oră. Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat într-un hotel şi într-un restaurant frecventate de străini, atacul fiind revendicat de o ramură locală al-Qaida.

Peste 60 de persoane au fost deja eliberate, potrivit unor surse oficiale. Mai mulţi bărbaţi cu turbane au atacat, vineri seara, hotelul de lux Splendid şi cafeneaua Cappucino din centrul Ouagadougou. Martorii au precizat că aceştia s-au baricadat în hotel și au luat prizonieri până la 150 de persoane.

Forţele de securitate au închis complet cartierul, ele fiind sprijinite de militari francezi şi americani. Vineri dimineaţa, holul hotelului era în flăcări, iar din interior se auzeau ţipete.

Organizaţia al-Qaida din Magreb a revendicat atacul. Gruparea condusă de Moktar Belmoktar este aceeaşi care l-a răpit în aprilie pe românul Iulian Gherguţ.

Acest atac este o premieră pentru capitala Burkinei Faso. Hotelul atacat vineri seara este folosit adesea de militarii francezi, transmite digi24.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-16
Citeste si:
REACŢIA preşedintelui francez Francois Hollande după atacul "odios şi laş" din Burkina Faso

TAGURI: atac, terorist, burkina, faso, 20, persoana, ucis, ucide
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...