2018-12-16 11:19


Atentatul de la hotelul Radisson din Bamako, revendicat de gruparea care l-a răpit pe românul Iulian Gherguț

 |  09:29
Atentatul de la hotelul Radisson din Bamako, revendicat de gruparea care l-a răpit pe românul Iulian Gherguț

Atentatul de vineri de la hotelul Radisson din Bamako a fost revendicat de gruparea jihadistă al-Mourabitoune, care a anunţat că a organizat acţiunea în cooperare al al-Qaida din Magreb. Această grupare a revendicat și răpirea unui român în Burkina Faso.

Cel puţin 27 persoane au fost ucise în urma luării de ostatici din Mali. Şi autorii atacului au murit în confruntări, teroriştii luând ostatice 170 de persoane. Un număr de 80 dintre acestea fiind eliberate după o intervenţie a forţelor de ordine.

Românul, în vârstă de 39 de ani,a fost răpit de terorişti în primăvară în Burkina Faso, țară care se învecinează cu Mali. Teroriştii au postat pe internet filmarea în care Iulian Gherghuţ cerea ajutor pentru a fi salvat.

Gruparea Al-Mourabitoune, care îl ţine ostatic pe român, a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, ea făcându-se cunoscută după ce a luat ostatici muncitorii unui complex de exploatare a gazelor din Algeria. Un număr de 37 de persoane şi-au pierdut viaţa atunci, printre aceştia numărându-se şi doi români, transmite digi24.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-21

TAGURI: atentat, hotel, radisson, bamako, revendicat, grupare, rapeste, roman, iulian ghergut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...