2018-12-11 18:12


Australia, fără milă pentru islamiști: Tony Abbott exclude o amnistie pentru jihadiști

 |  19:44
Australia, fără milă pentru islamiști: Tony Abbott exclude o amnistie pentru jihadiști

Extremiștii musulmani din Orientul Mijlociu care sunt cetățeni australieni nu vor beneficia de mila autorităților de la Canberra. Autoritățile dau asigurări că toți teroriștii vor fi arestați, indiferent de rolul pe care îl au în organizațiile islamiste.

Prim-ministrul Australiei, conservatorul Tony Abbott, a declarat că nu va accepta o amnistie pentru cetățenii australieni care vor să părăsească grupările extremiste din Orientul Mijlociu pentru a se reîntoarce în țară. „Dacă mergi peste hotare pentru a încălca legea australiană, dacă mergi peste hotare să omori oameni inocenți în numele unui fundamentalism și extremism prost îndrumate, dacă mergi peste hotare să devii un ucigaș islamist, ei bine, cu siguranță nu-ți vom ura bun venit când revii în țară”, a explicat liderul australian.

Abbott a adăugat că orice australian care  se face vinovat de apartenență la un grup terorist va fi „arestat, pus sub acuzare și încarcerat” la revenirea sa în Australia. Potrivit informațiilor deținute de Guvernul conservator, cel puțin 70 de australieni sunt combatanți în Irak și Siria, iar alți 100 servesc pe post de intermediari ai organizațiilor extremiste musulmane.

Stația Europa

Organizația Națiunilor Unite (ONU) estimează că nu mai puțin de 20.000 de jihadiști au tranzitat Europa pentru a ajunge în zonele de conflict din Orientul de Mijlociu, informează Agerpres. Jürgen Stock, secretarul general al Interpol, a explicat la Conferință Europeană Regională că fluxul de luptători străini este doar unul dintre „pericolele majore la adresa stabilității din Europa”.

Autoritățile europene estimează că mii de cetățeni ai statelor care fac parte din Uniunea Europeană se află în Siria și Irak, luptând în diferite organizații teroriste cu un profil islamist. Siria se află într-un război civil cu un pronunțat profil religios, în vreme ce Irakul încearcă să facă față unei puternice ofensive declanșate de islamiștii sunniți din Statul Islamic (SI)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: australia, tony, abbott, onu, jihadisti, siria, irak, orientul, mijlociu, interpol
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...