2018-12-15 09:03


Avioanele britanice au început să bombardeze poziții ISIS din Siria

 |  08:01
Avioanele britanice au început să bombardeze poziții ISIS din Siria

Primele bombardamente ale Marii Britanii asupra poziţiilor ISIS din Siria au avut loc în această dimineață. Confirmarea vine de la Londra, după ce patru bombardiere au decolat azi-noapte de la baza Aviaţiei Regale din Cipru, imediat după ce Parlamentul de la Londra a aprobat propunerea premierului David Cameron ca forţele militare britanice să intervină în Siria.

 În dezbaterile din parlament, care au durat peste 10 ore, premierul a insistat că ISIS încearcă să atace Marea Britanie de un an.

 

Cu 397 de voturi pentru şi 223 de voturi împotrivă, Parlamentul Marii Britanii a aprobat bombardarea poziţiilor ISIS din Siria, după mai bine de zece ore de dezbateri. În favoarea propunerii premierului David Cameron au votat şi mulţi membri ai opoziţiei.

La scurt timp după anunţarea rezultatului votului, patru bombardiere Tornado au decolat de la baza Akrotiri din Cipru. Oficialii britanici nu au spus exact care este misiunea aeronavelor, dar de acolo pornesc raidurile împotriva poziţiilor ISIS din Irak.

Decizia parlamentului britanic a fost întâmpinată cu proteste în Birmingham şi Manchester, oraşe dominate de laburişti, partid care s-a opus intervenţiei militare.

De ce facem din nou asta? Nu funcţionează. Am văzut în Irak şi am văzut în Afganistan.

Prea mulţi civili îşi pierd viaţa. Ne gândim la civili”, au spus protestatarii, informeaza Digi 24..

În prezent, mai multe state, printre care Statele Unite, Rusia, Franţa şi Iordania, bombardează ţinte ISIS din Siria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-03

TAGURI: bombardament, Marea Britanie, ISIS, Siria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CONSTIINTA STRICATA
03 Dec 2015

Iar oameni Licuriciului le da arme si cartuse , din elicoptere . Trafic in buna regula . Mai ciugule si ei niste droguri .
Random imageUltimele stiri


loading...