2019-05-19 20:43


Avion american, interceptat deasupra Mării Negre de un avion rusesc

 |  11:03
Avion american, interceptat deasupra Mării Negre de un avion rusesc

Un avion american EP-3 Aries a fost interceptat luni în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Negre de un avion rusesc SU - 27, care a trecut cu viteză mare prin faţa avionului american, punând în pericol piloţii şi echipajul, anunţă Forţele Navale Americane din Europa şi Asia.

"În data de 5 noiembrie 2018, un avion american EP-3 Aries a fost interceptat în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Negre de un avfion rusesc SU - 27. Interacţiunea este considerată nesigură având în vedere că avionul SU - 27 a trecut cu viteză mare exact prin faţa vionului, punând în pericol piloţii şi echipajul", se arată într-un comunicat al Forţelor Navale Americane din Europa şi Africa.

Avionul SU - 27 a mai făcut apoi o manevră, apropiindu-se de EP - 3, moment din care echipajul de pe EP - 3 a raportat turbulenţe după prima interacţiune şi vibraţii după cea de a doua. Durata interceptării a fost de aproximativ 25 de minute.

"Deşi armata rusă are dreptul să facă manevre în spaţiul aerian internaţional, interacţiunea a fost iresponsabilă. Aşteptăm să se conformeze standardelor internaţionale - attfel încât să fie garantată securitatea şi să fie prevenite incidentele - inclusiv Acordului din 1972 pentru prevenirea incidentelor în zonele maritime internaţionale. Acţiunile lipsite de siguranţă amplifică riscul unor erori şi cresc posibilitatea unor coliziuni în aer", precizează Foreţele Navale Americane.

Avionul american acţiona 'n conformitate cu legislaţia internaţională şi nu a provocat reacţia rusă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-11-06

TAGURI: avion american, interceptare,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Noi 2018

BA DAR NU LE MAI AJUNGE TOT GLOBUL ?? CE CAUTA IN MAREA NEAGRA ?????????????
FU_ANONYMOUS
06 Noi 2018

Probabil te referi la cologii tai tovarasule ruskii.
Random imageUltimele stiri


STARBAG