2018-11-14 14:06


AVION PRĂBUŞIT LA SAN FRANCISCO. A supravieţuit accidentului de avion, dar a fost călcată de maşina pompierilor

 |  10:42
AVION PRĂBUŞIT LA SAN FRANCISCO. A supravieţuit accidentului de avion, dar a fost călcată de maşina pompierilor

Caz demn de scenariul unui film cu final trist de la Hollywood: o adolescentă care a supravieţuit tragicului accident de avion de la San Francisco a murit, însă, călcată de maşina pompierilor sosiţi la faţa locului pentru a da primele ajutoare victimelor. În total, trei persoane au murit după prăbuşirea la aterizare a unui Boeing 777 al companiei Asiana Airlines şi 181 au fost rănite.

Una dintre cele două adolescente “a fost călcată cel puţin o dată de un camion de pompieri” în timpul operaţiunilor de salvare, a declarat pentru AFP Albie Esparza, purtător de cuvânt al poliţiei din San Francisco (SFPD). Pompierii din San Francisco, care au intervenit pe pistă pentru a stinge incendiu survenit în avion după prăbuşire, au informat poliţia despre “posibilitatea” ca unul dintre camioanele lor să fi călcat o victimă. O anchetă a fost imediat deschisă de SFPD. “Camioanele stingeau flăcările cu o spumă anti-incendii”, a precizat Esparza. "Aparent, aceştia au acoperit solul cu această spumă albă şi cred că victima era pe pământ, acoperită (de spumă) şi nimeni nu a văzut-o”.

“În timp ce camionul se deplasa, corpul victimei a fost descoperit întins pe urmele” lăsate de vehicul, a adăugat el. “Aşteptăm acum ca institutul medico-legal al comitetului San Mateo să determine cauza morţii, pentru a şti dacă adolescenta era deja moartă sau nu când a fost călcată de pompieri”. Autopsia tinerei este în curs. Institutul medico-legal, contactat de AFP, nu a răspuns pentru a preciza data la care rezultatele vor fi cunoscute.

Primele rezultate ale anchetei asupra cauzelor prăbuşirii, realizată de agenţia americană de securitate a transporturilor (NTSB) arată că avionul avea viteză prea mică şi zbura prea jos la apropierea sa de pista de aterizare. Coada aparatului s-a detaşat după ce a lovit un dig ce separa pista de apă. Avionul s-a prăbuşit apoi, luând foc, scrie Mediafax.

Zborul 214 al Asiana, a doua companie sud-coreeană, transporta 307 persoane, dintre care 16 membri ai echipajului. Trei au murit, 181 sunt rănite, iar 123 au scăpat nevătămate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-13

TAGURI: avion, prabusit, san francisco, adolescenta, calcata, masina, pompieri, boeing 777, asiana airlines
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...