2018-12-10 16:04


Avion rusesc prăbușit în Egipt. Islamiștii se laudă că ar fi la originea tragediei în care au pierit 224 de cetățeni ruși

 |  21:40
Avion rusesc prăbușit în Egipt. Islamiștii se laudă că ar fi la originea tragediei în care au pierit 224 de cetățeni ruși

Toate cele 224 de persoane care se aflau la bordul unui avion rusesc de linie au pierit sâmbătă, când aparatul de zbor s-a prăbușit în Peninsula Sinai din Egipt. Incidentul a avut loc la doar 23 de minute după ce avionul a decolat de pe aeroportul din cunoscuta stațiune de pe țărmul Mării Roșii, Sharm El-Sheikh. Există suspiciuni că prăbușirea a fost produsă de un act terorist, mai ales pentru că gruparea Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul, dar autoritățile egiptene declară că nu există încă indicii în acest sens. „Soldaţii Califatului au reuşit să doboare un avion rusesc în provincia Sinai, care transporta peste 220 de cruciaţi, toţi fiind ucişi”, se lăuda ISIS într-un comunicat, susținând că acțiunea este un răspuns la atacurile aviației ruse din Siria.

Avionul aparținea companiei ruse Kogalimavia, era de tip Airbus A-321, cu un echipaj de șapte membri și asigura o cursă de linie între stațiunea egipteană și orașul Sankt Petersburg din Rusia. Aparatul s-a prăbușit într-o zonă de conflict între ISIS și forțele armate ale Egiptului.

Ministrul Aviației Civile de la Cairo a anunțat că echipa de anchetatori a ajuns la locul tragediei, undeva la sud de localitatea el-Arish. Sunt examinate resturile avionului și sunt căutate cutiile negre pentru a afla de la aparatele care înregistrează datele de zbor care ar putea fi cauzele.

Agenția Ria Novosti a citat o sursă din Rosaviația potrivit căreia avionul Airbus a dispărut de pe ecranele radarelor după numai 23 de minute de la decolare.

De asemenea, de la aeroportul egiptean de unde a decolat s-a aflat că turnul de control a primit un mesaj de la căpitanul cursei în care anunța că are probleme tehnice și este nevoie de modificarea rutei de zbor.

O altă sursă din Autoritatea aviației civile din Egipt a declarat că prăbușirea a avut loc în apropiere de Nekhel, în mijlocul Peninsulei Sinai.

Premierul egiptean, Sherif Ismail, și-a anulat toate vizitele și a înființat un comitet de criză guvernamental pentru gestionarea situației.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-01

TAGURI: avion, prabusit, egipt, islamisti, isis, rusi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
01 Noi 2015

ORICE INVESTIGATOR SE BAZEAZA PE PROBE TEHNICE...NU PE AIURELI LANSATE DE CINE STIE CE IDIOT PE INTERNET...DACA AU GASIT CUTIILE NEGRE ACOLO E ADEVARUL...NU CA AR FI IMPOSIBIL SA SE REPETE CHESTIILE DIN AFGHANISTAN CAND TALIBANII DOBORAU AVIOANE,DAR LUMEA E SATULA DE TOT FELUL DE PROVOCARI SI DIVERSIUNI...SI DE VREO 15ANI SE TOT POARTA SPERIETOAREA "BINLADEN".....ACUM E MORT SI AU APARUT ISLAMISTII ISIL....CARE AU CAPTURAT HOCUS-POCUS ARME DE LA AMERICANII DIN IRAK...PARCA VEDEM FILME CU RAMBO CEL VITEAZ SAU JOCURI VIDEO PLAYSTATION
SALADIN
02 Noi 2015

Haita turbata de "isisisti" incearca, pe orice cale, sa-si "promoveze" ideile criminale si sa se laude, culmea, cu moartea a peste 200 de oameni nevinovati, care se intorceau din vacanta ! Daca sunt atat de viteji, cum se lauda, nu au decat sa se lupte, pe bune, cu Suhoi-24, cu tancurile Abrams si cu soldatii din "Spetznaz" ... javre lase si mizerabile, caini murdari ...
Random imageUltimele stiri


loading...