2019-01-22 07:24


Avionul prăbuşit la San Francisco avea viteza prea mică la aterizare

 |  07:01
Avionul prăbuşit la San Francisco avea viteza prea mică la aterizare

Avionul Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana Airlines, care s-a prăbuşit sâmbătă pe aeroportul din San Francisco după o aterizare ratată, se apropia de pistă cu o viteză mult prea mică faţă de cea normală, au anunţat duminică autorităţile americane, informează AFP.

Deborah Hersman, preşedinta Agenţiei americane de securitate a transporturilor, a precizat de asemenea într-o conferinţă de presă că pilotul a solicitat permisiunea de a nu ateriza şi a lua din nou altitudine, la mai mult de o secundă înainte de impact.

Prăbuşirea la aterizare a avionului Boeing 777 al Asiana Airlines ce venea de la Seul s-a soldat cu doi morţi,  două adolescente chineze, şi peste 180 de răniţi, dintre care cel puţin şase sunt încă în stare critică.

Deborah Hersman a declarat că datele furnizate de cele două cutii negre - una de înregistrare a parametrilor tehnici, cealaltă a convorbirilor din cabina de pilotaj - sunt de calitate "bună" şi că laboratorul NTSB de la Washington a putut stabili un prim raport preliminar. "În timpul apropierii /de pista de aterizare/, datele indică faptul că aparatul a încetinit şi viteza era mai mică decât viteza optimă", a explicat ea.

Înregistrarea convorbirilor din cabina de pilotaj a stabilit că "cererea unuia dintre membrii echipajului de a accelera a fost făcută cu aproximativ şapte secunde înainte de impact. Şi apelul /către turnul de control/ de a lua din nou altitudine a venit cu o secundă şi jumătate" înainte de lovirea de sol a cozii aparatului, producând accidentul, a spus ea.

Deborah Hersman a precizat că "este prea devreme să se tragă vreo concluzie. Toate opţiunile sunt pe masă".

Echipele NTSB ar trebui să rămână la aeroportul din San Francisco aproximativ o săptămână pentru a-şi continua ancheta în cazul avionului Boeing 777.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08

GALERIE MEDIA

Citeste si:
Aeronavă Boeing 777 în flăcări pe aeroportul din San Francisco

TAGURI: avion, Boeing, 777, viteza, aterizare, San, Francisco, prabusit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...