2018-11-14 13:53


Barack Obama ar putea anula discuţiile prevăzute cu Vladimir Putin la Moscova pe marginea summitului G-20

 |  10:12
Barack Obama ar putea anula discuţiile prevăzute cu Vladimir Putin la Moscova pe marginea summitului G-20

Preşedintele american Barack Obama ar putea anula discuţiile programate cu omologul său rus Vladimir Putin la Moscova în timpul vizitei sale în Rusia pentru summit-ul G20 din septembrie, scrie joi The New York Times citând oficiali americani, relatează vineri RIA Novosti.

Anularea întrevederii ar reflecta tensiuni crescânde între între Washington şi Moscova în legătură cu 'o serie largă de probleme' agravate recent de impasul cu privire la soarta fostului colaborator al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, care a cerut azil temporar în Rusia.

'În timp ce Casa Albă ar putea folosi întâlnirea ca o pârghie pentru a obţine cooperarea (Moscovei) în încercarea de a-l aduce în SUA pe Snowden, care în prezent se află blocat pe un aeroport din Moscova, reconsiderarea (discuţiilor) reflectă de asemenea un motiv de îngrijorare că cele două ţări au opinii mult diferite pe probleme cum ar fi Siria, Iranul, controlul armelor şi apărarea antirachetă', susţine The New York Times.

Casa Albă nu a dorit să comenteze în legătură cu aceste informaţii în momentul când a fost contactată joi de RIA Novosti, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-19

TAGURI: barack, obama, vladimir, putin, moscova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...