2018-12-14 14:45


Barack Obama și Angela Merkel, discuţie la telefon despre criza refugiaţilor

 |  07:02
Barack Obama și Angela Merkel, discuţie la telefon despre criza refugiaţilor

Președintele american Barack Obama și cancelarul german Angela Merkel au avut o convorbire telefonică, în cadrul căreia au discutat despre criza refugiaților în Europa. Casa Albă a anunţat că cei doi lideri au decis că o viitoare conferință a donatorilor la Londra ar fi o șansă pentru a stimula eforturile globale asupra acestei probleme, informează Reuters, citat de Agerpres.

Barack Obama i-a spus Angelei Merkel că intenționează să organizeze un summit al liderilor la Adunarea Generală a ONU din septembrie, astfel încât să se obţină noi angajamente în abordarea crizei refugiaților.

"Cei doi lideri s-au angajat să lucreze împreună în următoarele luni pentru a contribui la protejarea milioanelor de oameni ale căror vieți au fost puse în pericol de război", a subliniat Casa Albă.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a precizat, la rândul său, că președintele american Barack Obama i-a promis cancelarului german Angela Merkel să sprijine "în mod substanțial" eforturile pentru soluționarea crizei refugiaților în Orientul Mijlociu și Europa.

În cadrul discuţiei telefonice, cancelarul Angela Merkel a stabilit obiectivele conferinței planificate a donatorilor pentru refugiații sirieni, pe care ea o va co-găzdui la Londra pe 4 februarie. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-22

TAGURI: barack obama, angela merkel, discutie, telefon, criza, refugiat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...