2018-12-11 14:20


Barack Obama: „Suntem cu toții francezi!”

 |  20:29
Barack Obama: „Suntem cu toții francezi!”

'Suntem cu toții francezi', a declarat, în limba franceză, președintele american Barack Obama alături de omologul său francez Francois Hollande, în cadrul unei conferințe de presă comune la Casa Albă, relatează AFP , citat de Agerpres.

La 11 zile după ce cele mai grave atacuri comise vreodată în Franța, președintele Barack Obama a declarat că Statele Unite și Franța sunt 'unite' și 'pe deplin solidare' în lupta împotriva terorismului.

'Noi îi iubim pe francezi', a mai spus Obama, reamintind că Parisul este în mod tradițional 'cel mai vechi aliat al Americii", referindu-se la Revoluția americană de la sfârșitul secolului al XVIII-lea susținută de francezi și la faptul că Franța s-a aflat alături de SUA după atacurile de la 11 septembrie 2001 cu celebrul slogan: 'Suntem cu toții americani".

Președintele SUA a dat de asemenea asigurări că americanii nu se vor lăsa terorizați de amenințările teroriste, după o alertă la nivel mondial lansată de Departamentul de Stat cu privire la riscurile de a călători în afara țării pentru cetățenii săi.

În acest sens, președintele Obama a cerut Uniunii Europene să facă schimb de informații cu Statele Unite în legătură cu pasagerii curselor aeriene.

Pe de altă parte, președintele american Barack Obama a declarat că Turcia are dreptul să-și apere spațiul aerian, după ce Ankara a doborât marți un avion militar rus la frontiera cu Siria.

La rândul său, președintele francez François Hollande a făcut apel 'să se evite orice escaladare' a situației.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: Obama, Hollande, Casa Alba, intalnire, atentate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BALACEALA EUROPENA
24 Noi 2015

Sa o pupe pe dinti pe Angelica . Datorita ei sa distrus lumea .
Random imageUltimele stiri


loading...